Belediye Su Depolarını Temizliyor

Geri

Belediye Su Depolarını Temizliyor

8 Aralık 2016

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, her geçen gün büyüyen şehrin su ihtiyacını karşılamak için yapılan su depolarının temizliğine başladı.   Çalışmalar, öncelikle Kale altındaki 4 bin ve 5 bin metreküplük su depoları ile Hıdırlık’ta bulunan 5 bin metreküp kapasiteli su deposunda yürütülüyor. Dezenfekte çalışmalarında su depolarının mevcut gözleri boşaltılarak içleri temizlendi. Merdivenleri krom malzemeden yapılarak yenilendi. Su depolarının çevre düzenlemesi de gerçekleştirildi. Ekipler, depoların çevresini otlardan arındırırken çapa ve tesviye çalışmaları ile toprağı da havalandırdı.

Temizlik çalışmaları; depo çevrelerine 7x15 çakıl malzemesi serimi,  havalandırma bacaları ve ihtiyaç duyulan alanların boyanma işlemi ile devam edecek. Depoların havalandırma camları da değiştirilecek.

Depo temizliklerinin Esentepe ve TOKİ’de bulunan su depolarında da devam edeceğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’daki mevcut su depolarının dezenfekte edilerek içme suyunun ihtiyaç halinde kaliteli ve sağlığa uygun bir şekilde kullanılabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti. Dinç,  “Görevi devraldığımızda 5000 metreküplük su depolarımızın kapasitesini 4 kat arttırarak 20.500 tona ulaştırmıştık. Şimdi de belirli aralıklarla gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışmamızı gerçekleştiriyoruz. ” şeklinde konuştu.