Belediye Spor Milli Takımlara Göz Dikti

Geri

Belediye Spor Milli Takımlara Göz Dikti

8 Ocak 2018

Çankırı’daki amatör sporcuları Belediye Spor Kulübü bünyesinde farklı branşlarda bir araya getiren Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, amatör sporun lokomotifi oldu. Belediye Başkanı İrfan Dinç, 2018 yılını Çankırı İçin Farkındalık Yılı ilan ettiklerini belirterek “2018 yılında spor alanında da fark atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Çankırı Belediye Spor Kulübü  Futbol, Teakwando, Güreş, İşitme Engelliler Güreş, Voleybol, Boks, Ju Jitsu ve Breziya Jiu Jitsu branşlarında sezonu başarı ile tamamladı. Kulüp sporcuları, 50 madalya ve 6 kupa ile 2020 ve 2024 Olimpiyat hedeflerine emin adımlar ile ilerliyor.

Kulüp, 2016–17 sezonu Futbol Liglerinde U-13,U-17 ve U-19’da İl Şampiyonluğu ve U-14 ve U-16’larda Çankırı 2.liği alarak muhteşem bir başarıya imza attı. Teakwando’da Niğde’de düzenlenen grup müsabakalarında Yıldız Bayanlar kategorisinde Afife Hilal Topal ile bronz madalya elde edilirken Kulüp, Voleybol Minik Erkekler’de ise Çankırı 2.si oldu. Mücahit Tunç ile Boks’ta Türkiye 3.lüğü, İşitme Engelliler Güreş’te Seyfullah Karadeniz ile Türkiye Şampiyonluğu, Güreş’te ise Fatih Özgen ile Türkiye Şampiyonluğu, Emre Can Demirel ile Yıldızlar Grup 3.lüğü, Kadir Güleşen ile Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde Çankırı’ya kazandırılan ilk bronz madalya ve Yağlı Güreşler de dahil olmak üzere güreşte 44 madalya ile güreş branşı kulübün en çok madalya getiren branşı oldu. 2017 yılında Ju Jitsu Takımı da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kastamonu’da Ju Jitsu ve Brezilya Jiu Jitsu Federasyonunca düzenlenen Minik- Yıldız- Genç ve Büyükler Bay- Bayan Türkiye Şampiyonası’nda 3 altın, 1 gümüş madalyanın sahibi oldu. Takım sporcularından Saliha Nur Satılmış, genç bayanlarda 52 kg’da Türkiye birincisi, Saliha ile final oynayan Sıla Akbaba Türkiye ikincisi, Ayşenur Çinici genç bayanlar 62 kg’da Türkiye birincisi olurken erkeklerde ise Koray Karaca Meydan büyük erkekler 56 kg’da Türkiye birinciliğini elde etti. 

Kulüp, geçen yıl kurduğu Judo branşında hazırlık maçı ve özel turnuvalarda kürsüye çıkararak gelecek adına ümit vaat etti.  Halter branşını bünyesine katarak yeni Naimler ve Haliller yetiştirmeyi hedefleyen Belediye Spor, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’ne katılarak Çankırı’da yine bir ilke imza attı.  Branşlarında donanımlı antrenörler ile çalışan Kulüp, 2017’de elde ettiği başarılarını 2018 yılında uluslar arası düzeye taşımayı hedefliyor.