Belediye Şehit Ailelerini ve Kınalı Kuzuları Bir Araya Getirdi

Geri

Belediye Şehit Ailelerini ve Kınalı Kuzuları Bir Araya Getirdi

16 Ocak 2017

Belediye Gençlik Merkezi üyelerinin düzenlediği gezi kapsamında Ilgaz-Yıldıztepe’de şehitler anısına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Beyaza bürünmüş Yıldıztepe’yi  Türk Bayrağı süsledi. Gezide şehit aileleri ile bir arada zaman geçiren askerlik çağı gelmiş kınalı kuzular,  şehit ailelerinin bir nebze olsun evlat hasretini dindirdi. Aileler, karın tadını çıkartırken gençler de halay çekerek eğlendi.

Türkiye’nin son dönemlerde yaşanan terör olaylarından dolayı zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  "Şehitlerimizin arkalarında bıraktıkları her aile bizlere emanettir. Gençlik Merkezimizin üyeleri, askere gidecek gençlerimiz ile şehit ailelerimizi bir araya getirerek onlara güzel bir gün yaşatmak istedi. Şehitlerimizden bayrağı devir alarak canı pahasına ülkeyi koruma görevini devam ettirecek evlatlarımız, şehit ailelerinin acılarını sardı; ailelerimiz de onları evlatları yerine koydu. Bu açıdan; düzenlenen bu geziyi anlamlı buluyorum. Liseli gençlerimizde de bu hassasiyeti görmek bizi ayrıca mutlu etti.” şeklinde konuştu. 

Geziye katılan şehit aileleri, desteğinden dolayı Başkan Dinç’e teşekkür ederek bu cesur evlatlar sayesinde ülkemizin her zaman güvende olacağını kaydetti.