Belediye Ramazanı Mahalle İftarı ile Uğurladı

Belediye Ramazanı Mahalle İftarı ile Uğurladı

3 Temmuz 2017

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte 3 noktada iftar çadırı kuran Çankırı Belediyesi, Ramazan ayını mahalle iftarı ile uğurladı. Abdülhalik Renda Mahallesi Yanlar Caddesinde kurulan iftar sofrasına katılan Çankırı halkı birlik, beraberlik, paylaşma ve kaynaşmanın yine en güzel örneğini yaşadı. Gönül sofrasına katılanlar, Belediyenin geleneksel olarak gerçekleştirdiği mahalle iftarlarından memnun olduklarını dile getirdi.

Çankırı'da Ramazan ruhunu yaşatmak, toplumsal kaynaşmayı sağlamak ve çocuklara Ramazan ayının geleneklerini ve göreneklerini öğretmek amacıyla kurulan iftar sofralarına vatandaşlar bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Her gün Çarşamba Pazarı ve Büyük Camii alanında üç noktada kurulan iftar çadırları, Ramazan ayı boyunca misafirlerini ağırladı. İftar çadırlarını mahalle iftarı ile taçlandıran Dinç, Yanlar Caddesinde vatandaşlarla bir araya gelerek “Ramazan-ı Şerifin son günlerini yine vatandaşlarımız ile birlikte yaşıyoruz. Birlikte olmanın beraber olmanın, Resulullah Efendimizin Hadis-i Şerifi gereğince birbirinizin yüzüne tebessüm ile bakmanızın sadaka sevabı vardır. Biz de tüm hemşerilerimiz ile selamlaşmak sureti ile Ramazanın manevi ikliminden en üst seviyede yararlanmaya çalışıyoruz. Rabbim daha nice Ramazanlara ve bayramlara bizleri hemşerilerimiz ile birlikte sağlık ve afiyet içerisinde ulaştırsın.” diye konuştu.