Belediye Personeline İş Güvenliği Eğitimi

Belediye Personeline İş Güvenliği Eğitimi

25 Şubat 2015

Belediye Meclis Salonu'nda İş Güvenliği Uzmanı Ayhan Gündüz tarafından verilen eğitime 98 personel katıldı. Personeli eğitim öncesinde ve eğitim sonrasında kısa bir teste tabi tutan Gündüz, katılımcıların iş sağlığı ve iş güvenliği hakkında ne kadar bilgiye sahip olduklarını, eğitim sonunda ise ne kadar farkındalık oluşturulduğunu göstermeye çalıştı. Doğru bilinen birçok yanlış davranış da dile getirildi.

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında verilen iş sağlığı ve güvenliği eğitiminde; iş kazaları, iş güvenliğinin amacı, çalışma kuralları çerçevesindeki yasaların amacı, meslek hastalığı gibi konular yer aldı. Belediye çalışanlarının daha iyi hizmet verebilmesi ve iş kazalarının minimuma indirilmesi amacı ile verilen eğitimde, çalışan personelin güvenliğinin ve sağlıklı ortam oluşturulmasının önemine değinildi.