Belediye Personeline Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verilecek

Geri

Belediye Personeline Finansal Okuryazarlık Eğitimi Verilecek

21 Eylül 2017

Çankırı Belediyesi ile Türk Ekonomi Bankası sosyal sorumluluk projesi kapsamında "Ekonomi Ailede Başlar" sloganı altında finansal okuryazarlık eğitimi için protokol imzaladı. Vatandaşları finansal okuryazarlık alanında bilinçlendirmek, eğitmek ve kişilerin finansal okuryazarlık düzeyinde ölçülebilir bir iyileşme sağlamanın hedeflendiği proje çerçevesinde; bütçe oluşturma ve yönetimi, aile giderlerini kontrol altında tutma taktikleri, borçların doğru yönetimi, yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler, bireysel emeklilik, kredi ve kredi kartlarının doğru kullanımı gibi konularda bilgiler verilecek.

Finansal okuryazarlık eğitimlerinin belediye çalışanlarına verilmesine yönelik imzalanan protokol ile TEB,  2018 yılı sonuna kadar toplam bin personel ve Hanım Lokalleri kursiyerlerine finansal okuryazarlık eğitimi vermeyi hedefliyor.

TEB Çankırı Şube Müdürü Serdal Birlikbaş, “Biz geçtiğimiz yıl Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde bir çalışma yaptık. Milli Eğitimde hali hazırda devam eden bir eğitimimiz var. Belediye ile daha kalabalık kitlelere ulaşacağız.” diye konuştu.

Proje koordinatörü Seda Ayşe Caymaz ise, “Banka olarak Aile Akademisi adı altında bir çatı kurduk. 2012 yılında kurduğumuz bu çatı altında sosyal sorumluluk projelerini takip ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de aslında toplumumuzun en büyük eksiklerinden birisi finansal okuryazarlık. Basit adıyla bütçemi doğru yönetebiliyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların akabinde hazırlanan protokol Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Serdal Birlikbaş tarafından imzalandı.