Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çankırı’yı Güzelleştiriyor

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çankırı’yı Güzelleştiriyor

28 Ocak 2015

114 bin metrekarelik Recep Tayip Erdoğan Parkı, 52 bin m2’lik Necmettin Erbakan Parkı ve 7 bin m2’lik alana sahip Muhsin Yazıcıoğlu Parkı olmak üzere üç büyük parkı Çankırı’ya kazandıran Belediye, vatandaşlarına yeni dinlence alanları oluşturdu.

Verilen bilgilere göre; Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 2014 yılında Recep Tayip Erdoğan Parkı’nın üst kısımlarında daha önce yapılan ağaçlandırma çalışmalarına ek olarak 52.081 ağaç dikildi. Parkın yeşillendirilme çalışmalarında ise 2043 adet 7 m boyunda ağaçların yanı sıra 43 bin 100 çalı ve gül ile 40 bin adet mevsimlik çiçek kullanıldı. Ayrıca, parkın iç kısmına engelli vatandaşlar için Engelsiz Yaşam Merkezi ve Parkı d a oluşturuldu. Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkları ile şehir içi kavşaklarına ve küçük ölçekli parklara 183 bin 345 adet mevsimlik çiçek, 1750 ağaç ve 4935 adet çalı bitkisi dikimi gerçekleştirildi.

Eldivan Kavşağı Süt Fabrikası şehir içi geçişi orta refüjüne ortalama 6 m boyunda1580 adet ağaç diken ekipler, 5000 m2 çim ekerek 138 bin 500 çalı grubu bitkilendirme çalışması da yaptı.

Olası toprak kaymasını önlemek amacıyla şehrin belirli noktalarında yapılan teraslama çalışmalarında ise 5 bin 200 ağaç kullanılırken Korgun’da oluşturulan meyve bahçesi için de 9 çeşitten oluşan 100 adet ağaç kullanıldı.

Mahalle parklarına altı yeni park daha ekleyen Belediye, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Atatürk Anıtı yenileme çalışmaları ile Yanığın Emine Anıtı’nın kağnısının onarılma çalışmalarını da gerçekleştirdi.