Belediye Mezbahada Halk Sağlığı Ön Planda

Belediye Mezbahada Halk Sağlığı Ön Planda

3 Temmuz 2017

Şehrin tek resmi kesimhanesi olan Belediye mezbahada güvenli kesimler devam ediyor. Ramazan ayında et talebinin fazla olması günlük kesim oranlarını da etkiledi. Artış gözlenen kesimlerde sağlık muayenelerinden geçen büyük ve küçükbaş hayvanlar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun olarak kontrolden geçiriliyor. Kesim işleminden sonra mühürlenen ürünler halkın tüketimine sunuluyor.

“Önce insan sağlığı” düsturu ile hareket ettiklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye mezbahasının hijyenik, kontrol edilebilir, güvenilir ve kolay kesim sağlayan ortamında vatandaşların sağlığını düşünerek titiz bir hizmet verdiklerini belirtti.  Ürünlerin sevk edilmesinde ise etin bozulmasını önleyen ve -10 dereceye kadar kasa içi soğutma sağlayan, teknolojik donanımı yüksek frigorifik et nakil aracı kullandıklarını vurgulayan Dinç,  kesimhaneden çıkan ürünlerin vatandaşın sofrasına sağlıklı ve güvenilir bir şekilde ulaştırıldığını sözlerine ekledi.