Belediye Hanım Lokallerinde Bin Kadının Bin Bir Emeği Sergilendi

Geri

Belediye Hanım Lokallerinde Bin Kadının Bin Bir Emeği Sergilendi

2 Haziran 2015

Beş farklı Hanımlar Lokalinin kendi mekânında gerçekleşen sergilere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ortalama 15 farklı branşta eğitim gören binden fazla kursiyer,  el yapımı ürünlerini halkla buluşturdu. Bir aylık süre içerisinde Hanım Lokallerinde sıra ile sergilenen ürünler, sergileri gezen vatandaşlardan büyük beğeni topladı. 

“Kadının Adı Çankırı” sergisinin son durağı Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali sergisine Belediye Başkanı İrfan Dinç ve eşi Zeynep Dinç ev sahipliğinde Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan da katıldı. Yöresel lezzetlerden, el örgüsüne; üç boyutlu çerçeveden, cam boyamalara kadar görücüye çıkan ürünler, Vali Özcan’ın da beğenisini kazandı. 

Kadınlara fırsat verildiğinde güzel işler ortaya çıktığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yaşayan kadınlar için 8 ayrı merkezde hizmet verdiklerini söyledi. Çankırı’da yaşamanın kadınlar için bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Başkan Dinç, ortaya çıkan işleri gördüklerinde kadınlara yatırım yapmakla ne kadar doğru bir karar verdiklerini belirtti. Dinç, “Biz onlara hizmetlerin en iyilerini sunduk, onlar da kendilerine, ailelerine ve Çankırı’ya çok büyük katkılar sağladı.” diyerek  kadınlara teşekkür etti.

Program sonunda sergide emeği geçen usta öğreticilere Teşekkür Belgesi, kursiyerlere de Katılım Belgesi takdim edildi. 

Piknik Havasında Sergi

Katılımcılara farklı ikramların da sunulduğu Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali sergisinde vatandaşlar adeta günün yorgunluğunu attı. Sergi sonunda çorba, yöresel yemekler ve pastalardan tadan katılımcılar, açık havada hazırlanan masalarda bol sohbetli saatler geçirdi. Vatandaşlar, Belediyenin düzenlediği sergilerde çok farklı işlerin çıktığını belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler.