Belediye Gençlikspor Kulübü Başkanı Mithat Kılıç'tan Açıklama

Belediye Gençlikspor Kulübü Başkanı Mithat Kılıç'tan Açıklama

24 Kasım 2011

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali’nin medyaya yansıyan açıklamaları üzerine Çankırı Belediye Gençlikspor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç bir açıklama yaptı. Açıklama Şöyle:

“Çankırıspor Başkanı Sevda Karaali’nin Belediye Gençlik Spor Kulübü ile ilgili açıklamalarını hayret ve şaşkınlıkla okudum. Kamuoyunu yanıltmaya ve vicdanları rahatsız etmeye yönelik bu açıklamalar hakkında sayın halkımıza doğruları açıklama gereği kaçınılmaz olmuştur. Çankırıspor Başkanı’nın iddia ettiği gibi Çankırı Belediye Gençlik Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar hiçbir şahıstan, müteahhitten yada üçüncü şahıslardan bağış almamıştır. Belediyenin önüne konulan iş makinesi belediyemiz bütçesinden ödeme yapılarak satın alınmıştır. Açıklamada iddia edildiği gibi her hangi bir rant karşılığı bağış söz konusu değildir. Bunlar tamamıyla iftira ve karalama kampanyasıdır. Sevda Karaali’nin imalı bir şekilde –Belediye neden takım kurdu?- sorusuna gelince öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Sayın Başkan Çankırı Belediyespor’u devraldığında farklı amatör branşlarda faaliyet gösteren yaklaşık 600 lisanslı amatör sporcumuz vardı. Kendisi sadece profesyonel takımı aldı ve diğer tüm amatör branşlardaki sporcuları mağdur etti. Eğitime gençliğe önem veren bir belediye olarak sporcularımızın yaşadığı bu sıkıntıya duyarsız kalmamız mümkün değildi. Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü, 600’e yakın lisanslı Çankırı gencinin mağdur edilmesi sonucu doğan ihtiyaçtan kurulmuştur. Şu an Kick Boks, Taekwondo, Halk Oyunları ve Halk Müziği gibi alanlarda faaliyet gösteren Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü önümüzdeki süreçte amatör salon branşlarında faaliyet göstermeye devam edecektir. Biz Çankırılı gençlerimizi spor yaptırarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın gayreti içindeyiz. Sevda hanımın yüzüstü bıraktığı amatör sporcularımıza yeniden sahip çıkmanın çabasındayız. Sadece Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulübü değil, ilimizde faaliyet gösteren diğer amatör kulüp sporcularına da malzeme noktasında destek olmaya çalışıyoruz. Gençlere önem veren Belediye Başkanımız Sayın İrfan Dinç’in de desteği ile kurulan Çankırı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün kapıları bu şehirde spor yapmak isteyen tüm gençlerimize açıktır. Ortaya atılan asılsız iddialar ve iftiralar bizi yaptığımız çalışmalardan geri bıraktırmayacak ve yıldırmayacaktır”

Mithat Kılıç

Çankırı Belediye Gençlikspor Kulübü Başkanı