Belediye Gençlik Merkezlerinden “Kudüs” Açıklaması

Geri

Belediye Gençlik Merkezlerinden “Kudüs” Açıklaması

17 Aralık 2017

Çankırı’da Kudüs için bu kez gençler seslerini duyurmak için bir araya geldi. Belediye Gençlik Merkezleri adına basın açıklaması yapan Batuhan Dinlemez, “100 yıl önce Balfour deklarasyonu ile Osmanlıdan kopartılan ve sistemli şekilde Filistin’in Yahudileşmesine açılan kapı, bugün üzülerek görmekteyiz ki evvela Filistin’i ardından da Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çevirmiş; huzurun, barışın ve kardeşliğin temeline dinamit koymuştur. 1948 yılında haydutça kurulan İsrail, bugün aynı haydutlukları devam ettirerek Filistin coğrafyasının tamamına hâkim olmuş, Amerika ise bu terörizmi adeta ödüllendirmiştir. Kudüs gibi 3 semavi dinin kutsal saydığı, peygamberlerin doğduğu, yaşadığı ve tebliğ vazifelerini ifa ettikleri bu şehri teröristlerin başkenti olarak tanımış ve Yahudi terörünün inisiyatifine bırakmıştır.” dedi.

Adımlarını sağlam atan bir Türk gençliği olduğundan bahseden Dinlemez, “Kudüs ve Mescid-i Aksa biz müminlerin haremi, Peygamber Efendimizin bizlere olan emanetidir.
Bütün dünya şunu bilmelidir ki yeri ve zamanı geldiğinde Türk gençliği olarak malımızla ve canımızla Golan Tepelerine, Sina yarımadasına, zeytin dağına gidecek ve canımızla müminlerin namusu olan Kudüs’ü zalimlerin elinden alacağız. Kudüs’teki cehennem vadisinde müminlerin Allahu Ekber sesleri yankılanacak ve cehennem vadisi Zalimlere mezar olacaktır. Kudüs’e İslam sancağını dikmek, Davut kulesinde Ezan-ı Muhammediye’yi okumak arzusuyla milyonlarca genç hazır beklemektedir. Ezanın okunduğu her toprak Türkün vatanıdır. Müslümanların namusudur! Öyle inanıyorum ki bir gün Kudüs’te bu zulüm sona erecek ve Allahın mümin kulları yeryüzüne varis olacaklardır. Bu vesile ile Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasının bir anlam ifade etmediğini belirtmek isterim.” ifadelerine yer verdi. Basın açıklamasının sonunda Kudüs için dualar edildi.