Belediye, Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kurdu

Belediye, Engelli Araçları İçin Şarj İstasyonları Kurdu

2 Aralık 2016

Engellilere yönelik yenilikleri devam ettiren Çankırı Belediyesi,  engelli araçlarının şarj bitme sorununa çözüm bulmak amacı ile 7 adet akülü araç şarj istasyonunu şehrin farklı noktalarına kurdu. Yunus AVM’de Dünya Engelliler Günü dolayısı ile hazırlanan etkinliklerde vatandaşlara tanıtımını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, engelli vatandaşların akülü araçlarının şarjlarını ihtiyaç halinde bu istasyonlarda ücretsiz olarak yaparak yollarına devam edebilmelerini sağlayacaklarını kaydetti. Dinç, aynı anda 3 engelli aracının şarj edilebileceğini de söyledi.

7 adet alınan engelli aracı şarj istasyonlarının 4’ü açık, 3’ü ise kapalı alanda yer alacak. Yeni şarj istasyonları Recep Tayyip Erdoğan Parkı, Hoca Ahmet Yesevi Meydanı,  Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Karatekin Parkı, Belediye Hizmet Binası, Yunus AVM ve Yeni Hastane’ye kurularak engellilerin hizmetine sunulacak. İstasyonlar, akülü sandalyelerin şarjının yanı sıra cep telefonlarının şarj edilmesi ve cihaza yüklenmiş internet portallarının ziyaret edilmesi için de kullanılabilecek.