Belediye Ekiplerinin Karla Mücadele Mesaisi Başladı

Belediye Ekiplerinin Karla Mücadele Mesaisi Başladı

18 Ocak 2022

Çankırı Belediyesi ekiplerinin karla mücadele mesaisi başladı. Kar küreme çalışmaları, şehir merkezinde kaldırımların temizlenmesinin yanı sıra hastane, Uluyazı ve Esentepe Mahallesi başta olmak üzere şehrin yüksek kesimleri ile eğimli yollarında yoğunlaştı.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, şu ana kadar Çankırı merkezde yoğun kar yağışı olmamasına rağmen gerekli önlemleri aldıklarını, araçlar, iş makineleri ve karla mücadele ekibi ile birlikte gece gündüz hazır bulunduklarını ifade etti. Hafif kar yağışının ardından ekipler, kaldırımlarda buzlanmanın önlenmesi için kar temizliği ve solüsyon uygulaması gerçekleştirdi. Yaya ve araç trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için hastane, Uluyazı ve Esentepe Mahallesi gibi yüksek kesimlerde, rampa ve yokuş alanlarda tuzlama çalışmaları devam ediyor. Kar ve buzlanma ile mücadele çalışmaları Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüklerinden oluşan ekip ile yürütülüyor.