Belediye, Çevreci Anlayışla Hizmet Veriyor

Geri

Belediye, Çevreci Anlayışla Hizmet Veriyor

16 Haziran 2015

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Vekili Abdulkadir Özcan çevre sorununlarının bütün insanlığın ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek Belediyenin çevreci bir anlayışla hizmet verdiğini söyledi.  

Çankırı Belediyesi'nin çevre ile ilgili faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Özcan, ''Çankırı Belediyesi'nin önderliğinde oluşan Çankırı Yerel Yönetimleri Hizmet Birliği tarafından kurulan Düzenli Depolama Tesisi ile çöp sorunumuzu çözmüş olduk. Bununla birlikte okullarımızda ve kamu dairelerinde atık pil toplama üniteleri hazırladık. Ayrıca kent merkezinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarımızdan çıkan atık yağları da topluyoruz.  Toprağa, tarıma ve atmosfere zarar veren bu atıkların temizliği çevre için büyük önem arz ediyor'' diye konuştu.

Alt yapı değişimi ve atık su artıma tesisleri  ile ilgili devam eden çalışmalara da değinen Başkan Vekili Özcan, '' Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan AB destekli IPA programı kapsamında 40 milyon avroluk yüzde 90'ı hibe olan bir destek sağladık. Bu proje ile ilgili olarak master planlar ve fizibiliteler de tamanlandı. Çalışmalar kapsamında 100 km kanalizasyon, 100 km içme suyu, 15 km yağmur suyu ve 10 bin ile 30 bin metreküp arası bir Atık Su Arıtma Tesisi'ni planlıyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, programında sonunda vatandaşlara etli pilav ikramı yapıldı.