Belediye Çankırı’ya 1000 Adet Ihlamur Ağacı Dikiyor

Geri

Belediye Çankırı’ya 1000 Adet Ihlamur Ağacı Dikiyor

10 Kasım 2016

Şehrin muhtelif alanlarında çevre düzenlemesi ve bakım çalışmalarını devam ettiren Çankırı Belediyesi, bin adet ıhlamur ağacı dikiyor. 

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, 2016 çalışma programı kapsamında; Ankara yolu güzergâhında şehir girişini ve şehir içi parkları ıhlamurlar ağaçları ile buluşturuyor. Belediye, ağaçlandırma çalışmalarında geçtiğimiz yıllarda 300 adet diktiği ıhlamur ağaçlarına bu yıl bin adet daha ekliyor.  

 

Ihlamurlar Ilgaz’dan

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri hoş kokularından, estetik görünümlerinden, mevsim şartlarına ve şehrin toprak yapısına uygunluğundan dolayı ıhlamur ağaçlarını tercih ettiklerini bildirdi.  6 m boyunda, 22-26 cm çapındaki piramit taçlı gümüşi ıhlamur ağaçları, Ilgaz’da yetiştirildi. Kendi topraklarında yetiştirilen bin adet ıhlamur ağacı, Çankırı’ya getirilerek kokusu ve görüntüsü ile şehri süslemeye hazırlanıyor.  

Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehre gelen insanları protokol yoluna diktikleri ıhlamur ağaçlarının karşılayacağını söyledi. Ihlamur ağaçlarının çevre kirliliğine karşı güzel bir tercih olduğunu ve arılar başta olmak üzere zararlı olmayan böceklere yaşama fırsatı verdiğini sözlerine ekledi. Dinç, “Çankırı’da büyük bir gayret ile devam ettirdiğimiz ağaçlandırma seferberliğimizde ıhlamur ağaçları ekolojik denge açısından da önemli bir yere sahip. Diktiğimiz her ağaca halkımızın da sahip çıkmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Otomatik Sulama Sistemi ile Sulanacak 

Çankırı Belediyesi, protokol yolunda devam eden çalışmalarda ağaçların daha iyi sulanması için otomatik sulama sistemi kuruyor. Su tankerleri ile yapılan sulama çalışmalarının yerini daha az oranda su kullanılan otomatik sulama sistemi alacak. Şehrin giriş güzergâhına kurulan sistem ile protokol yolunda bulunan ağaçların sulama işlemi verimli bir şekilde yapılacak.