Belediye Borçlarında Yapılandırma Başladı. Son Başvuru 31 Mayıs!

Belediye Borçlarında Yapılandırma Başladı. Son Başvuru 31 Mayıs!

7 Nisan 2023

Çankırı Belediyesi, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında vatandaşların belediyeye olan su, emlak ve kira borçlarını yeniden yapılandırıyor. Yapılandırmadan yararlanmak isteyen aboneler, 31 Mayıs 2023 tarihine kadar Çankırı Belediyesine şahsen müracaat ederek uygulamadan yararlanabilecek.

Borçların peşin ödenmesi durumunda yurt içi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca %90 indirim uygulanacak.  Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarında %50,  idari para cezalarında ise % 25 indirim yapılacak. Abonelere kolaylık olması amacı ile yapılandırılan tutarlar, aylık dönemler halinde 48 aya varan sürelerde taksitle ödenebilecek.

Borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen vatandaşlar, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Belediye Hizmet Binası 1. kat Gelirler Müdürlüğü Tahsilat Servisine başvuru yapabilecek.