Belediye Başkanımız İrfan Dinç'in Gaziler Günü Mesajı

Geri

Belediye Başkanımız İrfan Dinç'in Gaziler Günü Mesajı

21 Eylül 2011

Büyük Türk Milletinin her ferdi, yaşadığı hayatın geçmişte edinilen tecrübelerin bir sonucu olduğunu bilir. Bu bakış açısıyla gazilerinin ve şehitlerinin hatırasını canlı ve diri tutar. Böylece Türk olmanın şuurunu çocuğuna da öğretir. Onların yazdığı destanı sonraki nesillere aktarmak da ilgili kurumların yanı sıra hepimizin görevidir.

Bulunduğumuz coğrafya tarihin en kanlı savaşlarına, en karmaşık siyasi oyunlarına sahne olmuştur. Bu olumsuzluklar halen etrafımızda sürüp gitmektedir. Bir tarafımızda ekonomik krizlerle yaşanan karmaşa, diğer tarafta kanlı savaşlar ve çatışmalar. İçimizde de yıllardır süren dış destekli terörle mücadele. Tüm bu olumsuzluklara rağmen milletimiz ülkesini bir istikrar ve güven ortamı haline getirmeyi başarmıştır. Gazi yahut şehit olmaya hazır yüz binlerce ferdiyle bu huzur, bu sükun ortamı sürecektir. Kahramanlığı ve hürriyet tutkusunun yanında, milletimizin bir üstün özelliği de sahip olduğu vefa duygusudur.

 

Bugünün benim için mutluluk ve gurur verici iki önemli nedeni var.

Mutluyum çünkü; Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayabilmesi için gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek, ölürsem şehit kalırsam sizler gibi gazi olurum diyebilecek yüzbinlerce insanı bulunan bir milletin evladıyım.

Gururluyum çünkü; Ben de bir “Gazi” evladıyım. Kore Gazisi Merhum Mevlüt Dinç’in oğluyum. Küçüklüğüm babamın anlattığı savaş anılarını dinlemekle geçti. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne kadar büyük bir devlet olduğunu çocuk yaşlarda öğrenme fırsatım oldu.

 

Bizler bu topraklar için canını feda etmiş şehitlerimizi unutmadık, asla unutmayacağız. Siz değerli gazilerimizi de her zaman minnet ve şükranla anacağımızı da bilmenizi isterim.

 

Gaziler Günü münasebetiyle ebediyete intikal eden tüm gazilerimize yüce Allah’tan rahmet, yaşayan tüm gazilerimize de aileleri ile birlikte sağlıklı uzun ömür diliyorum.