Belediye Başkanımız İrfan Dİnç'e Eğitim ve Kültür Alanında Yaptığı Çalışmalar Yılın Belediye Başkanı Ödülünü Getirdi

Geri

Belediye Başkanımız İrfan Dİnç'e Eğitim ve Kültür Alanında Yaptığı Çalışmalar Yılın Belediye Başkanı Ödülünü Getirdi

19 Ocak 2012

Eğitimle ilgili Türkiye ve yurt dışında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği’nin bu yıl 3.sü düzenlenen 2011 yılı Eğitim ve Kültür Alanında Türkiye’nin En’leri ödül töreni Ankara Rixos Otel’de gerçekleşti.

Ödül töreninin açılışında bir konuşma yapan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, Türkiye genelinde yoksul ve yardıma muhtaç çocukların yanı sıra Somali’de ilköğretim okulu yapılması için yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. Pakistan ve Van depreminde mağdur olan çocukların yardımına koştuklarını ve binlerce öğrenciye eğitim desteği verdiklerinin altını çizen Erdoğan üç yıldır düzenledikleri yılın enleri ödülleri ile de eğitim alanında yapılacak çalışmaları teşvik etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ödülünü Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Aşkın Asan’ın elinden alan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, 7 yıllık belediye başkanlığı döneminde birçok hizmetler yaptığını ancak eğitim ve kültür alanında yaptığı çalışmaların özellikle kendisini çok daha fazla heyecanlandırdığını söyledi. Ödülünü aldıktan sonra kürsüde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanımız İrfan Dinç, yerel yönetimlerin artık eğitim ve kültüre dışarıdan seyirci kalamayacaklarını belirterek “Eğitime 7 yılda çok ciddi destek verdik. Okullarımızın fiziki mekanlarındaki eksikliklerini giderme yanında bilgisayarlar,  fotokopi makineleri,  projeksiyon cihazları, akıllı tahtalar, ses sistemleri gibi teknik olarak çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu malzemelerin en iyilerini alıp okullarımıza hediye ettik. Okul müdürlerinden bize bildirilen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize binlerce kışlık kaban ve bot dağıttık. Eğitim seminerleri, motivasyon seminerleri, konferanslar ve kişisel gelişim seminerleri ile hem öğrenci, hem veli hem de öğretmenlerimizin kendilerini geliştirmelerine katkı sağlıyoruz. Ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları, okuma alışkanlığını kazandırmak için çeşitli alanlarda yüzbinlerce kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. İki kez kitap fuarı gerçekleştirdik. Çankırı’nın somut ve soyut kültür mirasının yanında tarihi belge ve dokümanların ortaya çıkarılması için Araştırma Merkezi oluşturduk ve burada 30 bin tarihi belge ve kitap topladık. Tasnif çalışmaları sürüyor. Her biri kendi alanında uzman, yüzün üzerinde bilim adamı ile danışmanlık protokolü imzaladık ve hakem heyetli, İngilizce özetli Çankırı Araştırmaları Dergisinin 7. sayısını çıkarttık.  Yine belediyemiz kültür yayını olarak 40 adet kitap bastırıp ücretsiz dağıttık. Bu merkezimiz Türkiye’ye model olmuştur” diye konuştu.

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in eşi Nevin Gökçek’in de aralarında bulunduğu 22 kişi ve kuruma çeşitli ödüller verdi.