Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten Taziye Mesajı

Geri

Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten Taziye Mesajı

25 Şubat 2015

Vahşice öldürülen yavrumuz Özgecan Aslan için yastayız. Maalesef; kanımızın donduğu, kelimelerin boğazımıza düğümlendiği dehşet veren bir olayın ayrıntılarını dinlemekteyiz. 20 yaşında, çiçeği burnunda genç bir kıza gösterilen böylesi bir şiddetin, tahammülsüzlüğün ve dahası katletmenin ne cezasını belirleyebilir yasalar, ne de açıklamasını yapabilir. 

Bir insan,  bir erkek ve bir baba olarak yürek dayanmaz bu acıya benim de içim kan ağlıyor.Üç çocuk babası olarak bir evladın ne denli zorluklarla büyütüldüğünü çok iyi bilirim. Hiç kimse evladını başkaları kıysın diye büyütmüyor. Kimsenin bir başkasının geleceği, hayalleri, hayatı ile oynamaya hakkı yok. Kadınlarımız için iyi olan her şeyi yapmaya hazırız. Biz onların eşit haklarla hareket etmelerini, rahat yaşamalarını sağlayacak çalışmalar yapmaya çalışırken görüyorum ki analarımızın, bacılarımızın, kız kardeşlerimizin, eşlerimizin gezmesi, karanlığa kalması bile onlar için tehlike. Millet olarak ne zaman içimizdeki bu taşları ayıklarız işte o zaman anaların gözyaşları diner, Özgecan’lar hayallerinin peşinde koşar. Toplumun sırtındaki bu kamburu, hep birlikte el ele çözeceğimize inanıyorum.

İnsanlıktan nasibini almamış bu canilerin hak ettikleri cezaya çarptırılması en büyük temennimizdir. Bu elim ve hunharca olayın faillerini lanetliyor ve nefretle kınıyoruz. Kızımız Özgecan Aslan'a Yüce Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevdiklerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum.