Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten Basın Mensuplarına Kutlama

Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten Basın Mensuplarına Kutlama

12 Ocak 2016

Mesajında; haberciliği kendine meslek edinerek zor şartlar altında görevini yapan, kamuoyunun doğru ve tarafsız haber alması için tüm gayreti ile çalışan gazetecilerin halkın nabzının doğru tutulmasının yerel yönetimler için önemine değinen Başkan Dinç, yapılan çalışmaların ve projelerin vatandaşlara doğru iletilmesinde yerel ve ulusal basın temsilcilerinin önemli bir iletişim ağı olduğunu kaydetti. Dinç,  toplumun sesi, vicdanı ve gözü olan gazetecilerin ilkeli ve dürüst gazetecilik anlayışı ile hareket etmelerindeki hayati çizgiye de vurgu yaparak mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Basın, demokratik hayatın en önemli kriterlerinden birisidir. İnsanlığın yürüdüğü yolda ışıktır, bilgidir, kendi fikrini ifade şeklidir, hür iradenin temsilcisidir. Bu anlayışla görevini her koşulda yerine getirmek için büyük fedakârlıklar yapan basın mensubu arkadaşlarımızın “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, çalışmalarının daim olmasını diliyorum.”