Bayramın İlk İki Günü Şehir İçi Otobüsler Ücretsiz Sefer Yapacak

Bayramın İlk İki Günü Şehir İçi Otobüsler Ücretsiz Sefer Yapacak

7 Ekim 2015

Çankırı Belediyesi, bu bayram da geçmiş yıllarda yaptığı uygulamayı bozmayarak vatandaşların dost ve akrabaları ile rahatça görüşmelerini ve bayramlaşmalarını sağlamak amacı ile bayramın 1. ve 2. gününde şehir içi otobüslerini ücretsiz hale getirdi. Uygulama doğrultusunda; güzergah saatlerine uygun olarak ulaşım sağlayacak belediye otobüslerine vatandaşlar, bayramın ilk iki günü süresince  hiç bir ücret ödemeden binebilecek.

Kurban Bayramı’nın Çankırı’da huzur, güven ve rahatlık içerisinde geçmesini sağlamak amacı ile gerekli önlemleri aldıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  bayram süresince vatandaşlardan gelecek istek, şikayet ve öneriler için Belediye ekiplerinin 24 saat boyunca nöbet sistemi ile hizmet vereceğini ifade etti.  Başkan Dinç, Arefe günü kabir ziyareti yapacak  vatandaşların şehir mezarlığına kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlamak için saat 10.00-17.00 arasında Belediye önünden ücretsiz olarak araç kaldırılacağını söyledi.  Dinç, mezarlıklara takılan hatimmatik cihazı sayesinde arefe günü ve bayramın ilk üç günü 8.00-16.00 saatleri arasında aralıksız Kur’an-ı Kerim; her Perşembe günü de 18.00-18.30 saatleri arası mezarlık dualarının okunacağını kaydetti.Tüm vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı da kutlayan Dinç, bayramların gönül köprüleri kurmak ve kurulanları sağlamlaştırmak için büyük bir fırsat olduğunun altını çizerek birlik, beraberlik ve kardeşlik çağrısı yaptı.