Bayat Ekmekler Yeni Lezzetleri ile Herkesi Şaşırttı

Geri

Bayat Ekmekler Yeni Lezzetleri ile Herkesi Şaşırttı

16 Mayıs 2015

Ekmek israfının önlenmesi kampanyasına destek olmak için Çankırı Belediyesi ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği “Bayat Ekmekten Yemek ve Tatlı Yapma Yarışması” sonuçlandı.

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezinde gerçekleştirilen yarışmada kıyasıya yarışan 16 yarışmacı, ana malzemesi bayat ekmek olan birbirinden değişik yemekler ve tatlılar ortaya çıkardı.  Hazırladıkları yemek ve tatlıları jüri önünde sergileyen yarışmacıların ürünleri; bayat ekmek kullanma oranı, sunum, lezzet, kıvam ve koku olmak üzere beş farklı ölçüt üzerinden değerlendirildi.

Konu ile ilgili kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sofraların baş tacı, alın terinin sembolü ekmeğin israf edilmese karşı duyarlılık oluşturmak ve farklı şekillerde değerlendirilmek sureti ile bayat ekmeğin taze lezzetlere nasıl dönüştüğünü düzenledikleri yarışma sayesinde gösterdiklerini söyledi. Fikrin ana sahibi olan Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tasarruf Topluluğu öğrencilerine de halkın bilinçlendirilmesi yönünde gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Dinç, insanların ekmek tüketirken, bir ekmek için ne kadar çalıştıklarını, ter döktüklerini bir kez daha düşünmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Programın ev sahiplerinden Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Yolcu, ekmek israfının ekonomiye büyük yük getirdiğini vurguladığı konuşmasını okulların birçok projesine destek veren Belediye Başkanı İrfan Dinç’e bu projeye de destek verdiği için teşekkür etti.

Programa katılarak destek veren Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve Toprak Mahsulleri Çorum Şube Müdürü Fahri Kesepara da israfı önleme konusunda insanları duyarlılığa davet ettikleri konuşmalarında Başkan İrfan Dinç’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yarışmada bayat ekmekten yemek kategorisinde Ümmühan Baloğlu 1., Özlem İlgün 2., Emine Gül ise 3. olurken; tatlı kategorisinde Fatma Dalkılıç 1.,Hatice Emektar 2., Emel Özdemir 3. olarak ürünlerinin lezzeti ile fark attı. Bayat ekmeğin nasıl değerlendirileceğini yaptıkları yemeklerle gösteren yarışmacılar, program sonunda ödüllendirildi.