“Başkanımız Çankırı’yı Bir Çankırı Daha Yapmış”

Geri

“Başkanımız Çankırı’yı Bir Çankırı Daha Yapmış”

8 Eylül 2015

İstanbul-Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri ile birlikte Çankırı’nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmeye gelen Dernek Başkanı Mehmet Bağcı, hafızalarının yenilendiğini belirterek “Başkanımız Çankırı’yı bir Çankırı daha yapmış.” dedi.   

Çankırı’nın doğal, tarihsel ve kültürel mirasını sürdürülebilir hale getirmek amacı ile kültür turizmini ön plana çıkaran Belediye Başkanı İrfan Dinç,   İstanbul’da yaşayan hemşerilerini ağırladı.

İstanbul’da faaliyet gösteren Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, Çankırı’yı tarihi, turistik ve doğal güzellikleri ile yeniden keşfetti.

Dernek Başkanını ve üyelerini Belediye Sarayı önünde karşılayan Başkan Dinç;  Çerkeş, Ilgaz, Kurşunlu ve Bayramörenli misafirlerinin yoğun ilgisi ve sevgisi ile karşılaştı. Dinç, 82 kişinin katıldığı kültür gezisinde konuklarının rehberler eşliğinde gezeceğini belirterek farklı ve yaşanabilir bir Çankırı ile karşılaşacaklarının garantisini verdi.

Geziye Tuz Mağarası’ndan başlayan konuklar, ismini duydukları ama daha önce gezme şansı bulamadıkları Tuz Mağarası’nın atmosferinden çok etkilendi. Taş Mescit için yola çıkan dernek üyeleri, Recep Tayyip Erdoğan Parkı’na da uğradı. Parkta keyifli dakikalar geçiren konuklar, parkın üst kısmına konumlandırılan Uçak Kütüphane karşısında şaşkınlıklarını dile getirdi.  Tarihi Çamaşırhane, Çivitçioğlu Medresesi, Buğday Pazarı (Hazımiye) Medresesi gibi Belediye tarafından restore edilen tarihi mekanlar da konuklar tarafından çok beğenildi. Tarihi mekânlarda dinlenme fırsatı bulan dernek üyeleri, Çankırılı olarak bu güzellikleri hiç fark etmediklerini, Çankırı’yı çok gelişmiş ve değişmiş gördüklerini vurguladı. Her mekân hakkında rehberlerden bilgi alan konuklar, Başkan Dinç’in inanılmaz işlere imza attığını belirtti. Çankırılı misafirler, Şemsiyeli Sokak ve diğer mekanlarda bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek yöresel ürünlerden de satın aldı. 

Dinç, “Çankırı’yı Türkiye ile Tanıştırıyoruz.”

İstanbul Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, akşam saatlerinde Çankırı Kalesi’ni gezdi. Kale’yi son gördüklerinde aile ile gidilemeyecek bir yer olarak hafızalarında kaldığını belirten dernek üyeleri, Çankırı Kalesi’nin yenilenen yüzü ile karşılaştıklarında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Konuklar, Kale’nin mükemmel bir dinlence yeri haline getirildiğini belirtti. İlerleyen saatlerde Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu ile birlikte İstanbul’dan gelen hemşehrileri ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede yıkılmaya yüz tutmuş birçok yeri eser haline getirdiklerini vurgulayan Dinç, daha birçok güzelliği Çankırı ile buluşturacaklarını kaydetti. Dinç, Çankırı’nın tüm nimetlerini fırsata dönüştürdüklerini belirterek “Çankırı’yı Türkiye ile tanıştırıyoruz. Şehrimizin değerleri ile buluşmak isteyen herkesi buraya bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Akbaşoğlu ise Çankırı’yı Türkiye’nin yıldız kenti yapmak istediklerini vurgulayarak “Çankırı, Türkiye’nin çimentosu; Çankırılı da Türkiye’nin kilit taşıdır.” ifadesini kullandı.

Çankırı’nın nereden nereye geldiğini gördüklerini belirten Dernek Başkanı Mehmet Bağcı, hafızalarının yenilendiğini belirtti. Karşılarında “Çankırı Sevdalısı Bir Başkan” gördüklerini dile getiren Bağcı, “Başkanımız Çankırı’yı bir Çankırı daha yapmış.” diyerek Başkan Dinç’e teşekkür etti.