Başkanım Sayenizde Hayatımıza Renk Geldi

Geri

Başkanım Sayenizde Hayatımıza Renk Geldi

22 Haziran 2012

-“Başkanım Sayenizde Hayatımıza Renk Geldi” 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in hız kesmeden devam ettiği “Muhabbet Toplantıları”nın üçüncüsü, Abdülhalik Renda Mahallesi sakinleriyle gerçekleşti. 

Perşembe günü akşamı Abdülhalik Renda Mahallesi Yanlar Caddesi üzerindeki Hanımlar Lokali’nin bulunduğu meydanda başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile vatandaşların huzuruna çıkan Belediye Başkanı İrfan Dinç, konuşmasının ardından mikrofonu vatandaşa bıraktı.  

Belediye olarak Abdülhalik Renda Mahallesi’ne yapılacak çalışmalarla ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Dinç daha sonra meydanı dolduran mahalle sakinlerinin dilek ve önerilerini dinledi. Vatandaşların özellikle de bayanların aktif katılımları ile gerçekleşen buluşmada mahalleliler Başkan Dinç’ten haftanın bir günü halk pazarı kurulmasını ısrarla istediler. Bu konuda geçmişte çalışma yaptıklarını gösterdikleri yere Pazar kurulduğunu ancak tezgah açmak isteyen pazarcıların hoş olmayan yöntemlerle caydırıldığını belirten Başkan Dinç, “Konu halen gündemimizde, görüyorum ki çok yoğun da bir istek var. Ancak bizim bu konuda pazarcılara yaptırım gücümüz yok. Daha önce Cumartesi gününe Pazar kurulması ile ilgili çalışma yapmıştık. Haftanın herhangi bir günüde Pazar kurulması için yeni bir çalışma başlatalım. Sizler de bize destek verdiğiniz sürece bu konuyu da çözeceğimize inanıyorum”  dedi.

Vatandaşların büyük bölümü yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getirirken evlerinin bulunduğu cadde ve sokaklar üzerinde yol ve altyapı sorunu yaşayan vatandaşların sorunları not aldıran  Başkan Dinç ilgili  birim müdürlerine sorunların çözümü ile ilgili talimat verdi.  

“Muhabbet Toplantıları”na katılan bir kadın “Eve tıkılıp kalmıştık. Hanımlar Lokali’ni hizmete açarak biz kadınlara sosyal alanlar oluşturdunuz ve evden çıkardınız. Sayenizde hayatımıza renk geldi. Allah sizden razı olsun.” Diyerek Başkan Dinç’e teşekkür etti.

“Daha iyi hizmet daha iyi yaşam” sloganıyla yola devam eden Başkan Dinç, hem  eleştirileri hem de övgüleri dinlediği gecenin sonunda, ramazan ayında mahalle iftarlarında buluşmak dileğiyle memnun bir şekilde meydandan ayrıldı.