Başkan Hüseyin Boz’un 15 Temmuz Mesajı

Geri

Başkan Hüseyin Boz’un 15 Temmuz Mesajı

12 Temmuz 2018

"15 Temmuz 2018… Darbe girişiminin ikinci yıldönümü… Türk halkının iki yıl önce tüm alıkonulmalara rağmen demokrasiye, özgürlüğe, birlik ve beraberliğine sahip çıktığı, karanlık bir geceden aydınlık bir geleceğe uyandığı günün adı.

Bu direnişin bilânçosu maalesef çok ağır oldu. Aralarında 11 Çankırılı vatandaşımızın da bulunduğu vatanına sahip çıkan 250 vatandaşımız hayatını kaybetti, 2 bin 193 kişi ise yaralandı. Türkiye, 36 yıl sonra FETÖ mensubu generallerin ve askerlerin de içinde yer aldığı hain darbe girişimi karşısındaki kararlı direnişi ile kirli oyunu bozarak dış aktörlerin karşısında özellikle İslam dünyası için güçlü bir umut ışığı yaktı. Tarihe bir utanç tablosu olarak geçen 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları dolduran vatansever halkımız, tüm dünyaya gıpta ile bakılacak bir demokrasi dersi verdi. Çanakkale’de, İstiklal Mücadelesi’nde damarlarımızda dolaşan o asil kan, konu vatan, millet, bağımsızlık olunca 15 Temmuz’da kendisini bir kez daha harekete geçirdi. Vatan için tek yürek olan milletimiz, antidemokratik bu darbe girişimini geri püskürterek “Güçlü Türkiye” hedefini daha da perçinledi. Çankırı Belediyesi olarak 15 Temmuz’da bir kez daha yakılan bu meşale ile rehavet, umutsuzluk, karamsarlık gibi bizi tüketecek düşünceleri bir kenara bırakarak ülkemizi her anlamda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile tüm şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de minnetlerimi sunuyorum. Tarih, onursuz yaşamayı kendine ilke edinmiş vatan hainlerini lanetle anarken aziz şehitlerimizin ve gözü pek gazilerimizin kahramanlıklarını gelecek nesillere aktarmaya devam edecektir. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, demokrasisine darbe yapmak isteyen hainlere karşı darbe yapan, onların kötü heveslerini kursaklarında bırakan aziz milletimize ve vatan sevdalısı hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyor,  ülkemizin geleceğine güvenle baktığımızı ifade ediyorum."