Başkan Esen’den Esnafa Yâren Jesti

Başkan Esen’den Esnafa Yâren Jesti

20 Eylül 2023

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, bu yıl 36.sı kutlanan Ahilik ve Yâran kutlamalarında güzel bir jest yaptı.  Başkan Esen,  esnafların iş yerlerinin kapısına içinde temsili siftah parası ve notun olduğu bir zarf bıraktı.

Çankırı esnafı, kepenklerini bir sürpriz ile açtı.  Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in bereket getirsin diye bıraktığı zarf, esnafları mutlu etti. İş yerini açmak için gelen esnaflar, zarfın içinde madeni para ve bir mesaj ile karşılaştı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in imzasının yer aldığı ve esnafların Ahilik Haftalarını kutlandığı mesajda, “Kıymetli Esnaf Kardeşim, 36.  Ahilik Haftası ve Yaran Kültürümüz kutlu olsun. Helal rızık peşinde koşan, ekonomimizin direği esnaflarımızın iyi gününde de kötü gününde de yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler ile hayırlı ve hol kazançlar diler, günün ilk siftahının iş yerinize bereket getirmesini temenni ederim.” ifadeleri yer aldı. Çankırı esnafı da Esen’in jestine kayıtsız kalmayarak sosyal medya üzerinden yayınladıkları teşekkür mesajları ile karşılık verdi.