Başkan Esen, İkinci Dönemi İçin Hemşehrilerine Teşekkür Etti

Geri

Başkan Esen, İkinci Dönemi İçin Hemşehrilerine Teşekkür Etti

1 Nisan 2024

 

 

31 Mart 2024 yerel seçimlerde yeniden Çankırı Belediye Başkanı seçilen İsmail Hakkı Esen, Kent Meydanı önünde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çankırı Belediye Başkan Adayı İsmail Hakkı Esen, hemşehrilerinin % 59,80’inin güvenoyunu alarak ikinci dönemine “Merhaba” dedi.  Sandıkların açılması ile birlikte yapımı devam eden Kent Meydanı önünde yapılan kutlamaların ardından Başkan Esen halka seslendi.

 

Esen, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Her zaman sizlerin hizmetkârı olmaya çalıştım. Çankırılı olmaktan, yaren evladı olmaktan, Çankırı’nın evladı olmaktan gurur duyuyorum. 2019 yılında şunu demişlerdi, “İktidar partisi olmadan nasıl hizmet edeceksin?”. Ama bütün olumsuzluklara rağmen, depremlere, pandemiye, ekonomik krizlere rağmen hamdolsun ki 178 tane proje yapmışsız. Bunlardan 63 tanesi yıllardır vaat edilip bir türlü gerçekleştirilemeyen projeler. Sanıldı ki; insanlara çek vererek, koli vererek kandırabiliriz. Genel Başkanımın bir sözü vardır: Çankırı aldı paketi, vurdu tokadı. Allah’ın izni ile benim hemşehrilerim kimin çalışıp çalışmadığını gayet iyi biliyor. Algı belediyeciliği mi, gönül belediyeciliği mi işte herkes görsün burada. -Allah rızası için her zaman söyledim. Her şeyin en iyisine layık olan şehrimde beyt-ül mala sahip çıkarak Çankırı’mızı hak ettiği yere bu zor şartlarda da getirmeye gayret ettik… Cenab-ı Allah doğrunun yanındadır… 31 Mart günü Çankırı halkı tarihi bir farkla gereken cevabı vermiştir. 35 yıldır siyasetin içerisindeyim. Kimliğim belli, ülkücüyüm ben. Vatanına, Kur’an’ına, bayrağına, ezanına sahip çıkan sizler gibi Anadolu coğrafyasının bir evladıyım önce. Onun için bizim sloganımız şu: Ayırmadan, ayrıştırmadan canla başla Çankırı için mücadele etmekti.

 

Çankırılı olmaktan şeref ve onur duyuyoruz. Biz 54 senedir hiçbir yere gitmedik, gidip geri de gelmedik. Biz hep Çankırı’daydık. Bu şehrin sokaklarını herkesten iyi biliriz. Hayatım da burada, mezarım da burada, ticaretim de burada. Geriden gelenlere pabuç bırakacak değiliz Allah’a şükür. Biz nadasa kalmadık. Bizim tarlamız verimliydi. Sadece tohum ekilmiyordu. Beş yılda tohum da ekildi. Verimli bir toprak olduğu görüldü. Çankırı’mız için daha büyük hizmetler ederek şehrimizin ismini her yerde, yetmedi uluslararası arenada duyurmak için hep birlikte gayret edeceğiz.

 

Çankırı’da kaybeden yoktur. Kazanan Çankırı’dır, hemşehrilerimdir!

 

Bu mücadele yüreğe bakar, kalıba bakmaz. O gün bir söz vermiştim ben. “Eğer hakkaniyetli bir yönetim gösteremezsek, beyt-ül mala sahip olamazsak, hemşerilerim arasında ayrım yaparsak, Çankırı’nın hizmetkârı olamazsak gök girsin kızıl çıksın!” demiştik…

 

Şundan emin olun, bayrağımızdan eminiz. Gelecek neslimizden eminiz. Yarenler diyarı Çankırı’mızın evladından eminiz. Ağlayanla ağlarız, gülenle güleriz. Aslımız belli, neslimiz belli.

 

Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın.

 

Cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

 

Bu şehrin huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz.”

 

Sözleri tezahüratlarla kesilen Başkan Esen, konuşmasının ardından vatandaşlar ile kutlamalarına devam etti.