Başkan Esen, Çocuklarla Tiyatro Oyunu İzledi

Başkan Esen, Çocuklarla Tiyatro Oyunu İzledi

13 Ocak 2020

Türkiye turnesine devam eden Eti Çocuk Tiyatrosu’nun yeni durağı Çankırı oldu. Çankırı Belediyesi’nin destek verdiği “Heidi” tiyatro oyununu Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de TOKİ, Hazım Dağlı, Şehit Yüksel Kapdan, Atatürk, M.K.E. Tophane ve Cumhuriyet İlkokullarından gelen öğrenciler ile birlikte izledi. İki seans halinde oynanan oyun, yaklaşık 800 öğrenci ile buluştu.  Johanna Spyri'nin eserinden uyarlanarak doğa sevgisi, özgürlük, hayal etmek, yardımseverlik ve umut gibi eğitici konular üzerine çıkarımlar sunan oyun, Çankırılı çocuklardan tam not aldı. Esen, “Buraya katılan çocuklarımızı tiyatro izlememiş çocuklardan seçtik. Sahnelenen oyunu çocuklarımızla birlikte izleyerek onların heyecanına ortak olduk. Onları güzel bir tiyatro oyunu ile buluşturmaktan ve hayal güçlerine katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz.” ifadelerine yer verdi. Tiyatro oyununda görev alan sanatçılara Çankırı’nın yöresel hediyelerinden takdim edildi.