Başkan Esen “2024 Yılında Bin Konuta Başlayacağız”

Geri

Başkan Esen “2024 Yılında Bin Konuta Başlayacağız”

29 Mart 2024

Çankırı Belediyesinin öncülük ettiği 18 Konut Yapı Kooperatifi bünyesinde başlatılan konut hamlesinde ilk beton döküldü. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Yapraklı Tuzlubağları mevkiinde ikinci etap kooperatifine de başlamak üzere olduklarını ve üçüncü etap kooperatifin arsa anlaşmasını tamamlayarak proje aşamasına getirdiklerini belirterek 2024 yılı içerisinde kooperatif bünyesinde 1000 konuta başlayacaklarını söyledi. Bölge sakinleri ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık’ın da katıldığı tören, dualar ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.

 

Mimar Sinan Mahallesi kale altı bölgesinde temeli atılan konutların ilk betonu döküldü. Daha önce noter eşliğinde hak sahiplerinin belirlendiği konutlar; 2+1 ve 3+1 olmak üzere metrekarelerine göre üç tip tasarımdan oluşan 142 daire ve 5 dükkândan oluşuyor.

 

Açılış konuşmasını yapan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Beş yıl önce önemli bir hedef koyduk önümüze. Çankırı’yı yaşam standardı yüksek, ekonomik ve ucuz bir şehir haline getirebilmek. Malum, dünya ekonomisindeki dalgalanmalar bizi de etkiledi. Hizmet vermek için alım yaptığımız her şeyin fiyatı 10 katına, 20 katına çıktı. Biz yine de hayallerimizden vazgeçmedik. Belediyemiz öncülüğünde 18 Konut Yapı Kooperatifinin kurulmasını sağlayarak şehrimizde uygun fiyatlarla konut hamlesini başlattık.  Kooperatifimizin başında da yetenekli arkadaşlarımız var. En kısa süre içerisinde konutları hak sahiplerine teslim etmek için çalışıyorlar, sorunları ivedilikle çözüyorlar. Allah nasip ederse ailelerimizi kısa zamanda sıcak yuvalarına kavuşturacağız.” dedi.

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Pelin Yılık ise yaptığı konuşmada Başkan Esen’in Çankırı’yı geleceğe taşıyacak önemli yatırımlar gerçekleştirdiğine vurgu yaparak “Esen, mutlu ve huzurlu bir şehir tesis edeceğini söylemişti. Bugün de katma değeri yüksek projelerle aldığımız hızı devam ettirmeyi sürdüreceğiz. Kendisine bu ivme için teşekkür ediyorum. Hak sahiplerine hayırlı olsun.” diye konuştu.

Törenin sonunda Tuzlubağları TOKİ’de kurulan iftar çadırına geçildi.