Başkan Dinç’ten Yönetim Dersi

Geri

Başkan Dinç’ten Yönetim Dersi

9 Mayıs 2015

Derse konuşmacı olarak katılan Başkan Dinç, gençlere Belediyecilik ve Yerel Yönetimlerin işleyişi hakkında bilgi verip tecrübelerini aktardı. Dinç, ekibi ile gerçekleştirdiği tüm projelerdeki asıl hedefin; Çankırı’yı insanların yaşamaktan keyif alacağı bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı. 1869 yılında kurulan Çankırı Belediyesi’nin ilk kurulan Belediyeler arasında yer aldığını belirten Dinç, insanlara iş yaptırabilme, onların yaptıkları işlerde işbirliğini gerçekleştirebilme ve koordinasyonu sağlama noktasında kararların alınması ve bu kararların uygulamaya konulması açısından hem otorite hem de saygınlık kurarak işleyişin devamlılığını sağladıklarını belirtti.

Dinç, göreve geldikleri günden itibaren sosyal belediyecilik alanında da ciddi yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, “Gençlerin sosyo-kültürel ihtiyaçlarını karşılayan örnek projelerle, gençlerle belediye arasında sağlam köprüler kurduk.” dedi. Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Dinç, gençlerin en büyük takipçisi ve destekçisi olduklarını ifade etti. 

Yerel yönetimlerin ekip işi olduğunu da belirten Dinç,  kişisel gelişim, kararlılık, samimiyet, güven, farklı fikirlere açık olma, araştırma yapma ve kararları uygulayabilecek doğru bir ekiple çalışma konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Dinç, kitap okumanın bir bireyi her zaman diğerlerinden farklı ve başarılı kılacağını da vurguladı. 

Ders sonunda gençler, derslerine konuşmacı olarak katılan Dinç’e teşekkür etti.