Başkan Dinç'ten Ramazan Bayramı Mesajı

Geri

Başkan Dinç'ten Ramazan Bayramı Mesajı

24 Temmuz 2015

" Her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle iftarlarımız, gelenesel Ramazan etkinliklerimiz, namazgahta kıldığımız teravih namazlarımız, Ramazan ayına ayrı bir anlam kattı. Bu yıl yaklaşık 90 bin insanımızla sokaklarımızda iftar yaptık. Vatandaşlarımız bir iftar sofrasında birlikte olmanın hazzını ve tadını yaşadı. İnanın, Ramazan-ı Şerifleri bu şekilde yaşamak bir şehre bambaşka bir iklim getiriyor. Çünkü biz barış ikliminin insanlarıyız." dedi.

Her yıl sokak iftarlarına katılımın bir önceki yıla göre %50 artış gösterdiğini vurgulayan Dinç, bunun insanların sevgiye, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe ne kadar çok ihtiyaç duyduklarının  göstergesi olduğunu belirtti. Dinç, bu ihtiyacı düzenledikleri sokak iftarları ile bir nebze olsun giderdiklerini söyleyerek birbirlerine sımsıkı sarılmış insanlar ve güçlü toplum oluştuma adına sokak iftarlarının çok önemli bir işlevi olduğunu ifade etti.

Ecdadının feth ettiği her yere barış, sevgi, hak, hukuk ve özgürlük götürdüğünü söyleyen Dinç, kadim coğrafyadaki kardeşlerinin Dünya'nın farklı noktalarında zulüm altında olmasından duyduğu derin üzüntüyü de dile getirdi.

Dinç, mesajını "Türkiye'nin ve Dünya'nın dört bir yanında bulunan Çankırılı hemşerilerinin ve tüm İslam  aleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Mutluluk, sağlık ve sevdilklerinizle birlikte daha nice bayramalara..." diyerek bitirdi.