Başkan Dinç’ten Öğrencilere Altın Öğütler

Geri

Başkan Dinç’ten Öğrencilere Altın Öğütler

14 Mart 2012

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç Selahattin İnal Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi İbrahim Başar Öğrenci Yurdundaki öğrencilerle bir araya gelerek hayatı boyunca edindiği deneyimleri öğrencilere aktardı. 

Karşılamada bulunan Müdür Yardımcısı Üzeyir Çelik pansiyon ve okulla ilgili Başkan Dinç’e bilgi verdi. 

Üzeyir Çelik, Öğrencilerin sadece yeme, içme, gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakla yetinmediklerini, pansiyonun fiziki ortamını güzelleştirmeye çalışırken, diğer yandan öğrencilerin sosyal kültürel, sanatsal yönden gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını belirterek bu türlü faaliyetlerin pansiyonda birlik beraberlik duygularını da artırdığını sözlerine ekledi. 

Öğrencilerle akşam yemeğini birlikte yiyen Başkan İrfan Dinç, Pansiyonun bulunduğu mahallede işçi bir çocuğun oğlu olarak dünyaya geldiğini anlatarak öğrencilik dönemine ilişkin yaşadıklarına değindi. İlkokulu yurdun hemen yanındaki Gazi İlkokulunda, Liseyi ise Endüstri Meslek Lisesinde tamamladığını anlatan Dinç, “Ailemin karşı olmasına rağmen inandığım değerleri bilimsel alanda pekiştirmek için İlahiyat Fakültesinde okudum” dedi.

 

Üniversite Hayatım Yoksullukla Geçti

 

İki tane çuvalla Samsun’a okumaya gittiğini ifade eden Dinç, “Herkes çantası bavuluyla gelmiş, bir tek çuvalla gelen benim. Anlayacağınız üniversite hayatım yoksullukla geçti. Ayakkabımın altı deliklerle doluydu. Samsun’da oldukça yağışlı olur, çoraplarım su içinde kalırdı. Yani öyle bu makama gökten zembille inmedim” dedi. 

Öğretmenlerin kıymetine vurgu yapan Dinç, Edebiyat ve Din Kültürü öğretmenlerim bize dünyayı, kültürü, ahlakı, inandığın değerler uğruna direnmeyi öğretti. Bomboş kalplere sadece slogan aşılanırsa, söylemlerle eylemler buluşmaz. Ama hakiki yetişmiş insanların söylemleriyle eylemleri birbirine paraleldir” dedi. 

Okul yıllarında katlanmak zorunda kaldığı maddi sıkıntıların kendisini başarıya kamçıladığını, hiçbir zaman yılmadığını, öğrencilerin şimdiki imkanlarının çok daha iyi olduğunu ifade etti. 

“ Öğrencilere bu nimetlerin kıymetini iyi bilin” diye öğüt veren Dinç, bundan sonra en çok kitap okuyan öğrenciye Çankırı Belediyesi olarak bir kitapla ödüllendireceklerini söyledi. Dinç, “Bizim için değil kendiniz için okumak zorundasınız. Ne kadar çok kitap okursanız o kadar çok başarılı olursunuz” şeklinde konuştu. 

 Öğrenciler Kendilerine Bir Hedef Koymalı 

Genç yaşlarda başlayan siyasi hayatında İl Başkanlığına kadar yükseldikten sonra Ankara Büyük Şehir B.Başkanı Melih Gökçek’le birlikte sekiz yıl birlikte çalıştıklarını anlatan İrfan Dinç, hizmet etmekten şeref duyduğu Çankırı’ya 2004’ten beri Belediye Başkanı olarak hizmet verdiğini söyledi. 

Başkan İrfan Dinç, ideali, hedefi olan insanların her zaman başarılı olacağını, öğrencilerin kendilerine mutlaka bir hedef koymalarını ve çok çalışmaları gerektiğini öğütledi. 

Çankırı’nın bir çok sorunun bulunduğunu, bunları çözmek içinde gece-gündüz ekibiyle birlikte çalıştıklarını vurgulayan Dinç, okullara yaptıkları katkıların ve insanların hayır dualarının kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirterek “Dürüst ve samimi olun, gayret edin. Siz çalışın! Allah size istediğinizi verir” dedi. 

Şimdi Yükselen Değer Türkiye

Öğrencilerden gelen soruları cevaplandıran Başkan Dinç, “Türkiye’de Batılılaşma anlayışı bitti. Avrupa batıyor. Şimdi yükselen değer Türkiye! ” dedi. Bir öğrencinin etüt salonundan bilgisayar eksikliğini dile getirmesi üzerine başkan Dinç, öğrencilere bir değil iki bilgisayar armağan edeceği sözünü verdi. 

Okulun eğitim ve öğretim kalitesinin artmasında ve gelişiminde göstermiş olduğu ilgiden dolayı S.İ Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Mustafa Şahin tarafından Başkan Dinç’e plaket takdim edildi. 

Şubat ayında çeşitli faaliyetlerde dereceye girenlerin ödülleri Başkan Vekili Rafet Alemdar, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, Belediye Özel Kalem Müdürü Muharrem Ovacıklı, odalar arası futbol turnuvasında ilk 3 dereceye girenlerin kupası ise Başkan İrfan Dinç tarafından verildi. 

Program Güzel Sanatlar Lisesi öğretmeni Cemal Özata eşliğinde öğrencilerin mini konseriyle sona erdi.