Başkan Dinç’ten Hayvanları Koruma Günü Mesajı

Başkan Dinç’ten Hayvanları Koruma Günü Mesajı

7 Ekim 2015

“Belediye olarak sadece insanlara değil, Çankırı'da yaşayan tüm canlılara hizmet götürüyoruz. Türkiye'de, içerisinde müdahale teknolojisi ile donatılmış ilk ambulans kliniğini  Çankırı’da hizmete sokmanın gururu içerisindeyiz. Araç içerisinde sokak hayvanlarının aşılama, kısırlaştırma ve bakımlarını da yaptırıyoruz. Şu an Türkiye’de en donanımlı hayvan ambulansı bizde.  Çankırı’da sokak hayvanlarının yaşam haklarını güvence altına aldık. Kent merkezindeki tüm sokak hayvanlarında küpeleme ve aşılama işlemlerini tamamladık. Önümüzdeki zaman içerisinde kedi evleri de yapmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıldan itibaren sokak hayvanlarımıza yönelik su ve mama istasyonlarını şehrin içerisindeki muhtelif parklara yerleştirerek kuşlar, kediler ve köpeklerin aç ve susuz kalmasını engelledik. Suluk ve mama sistemi, görevli belediye personeli tarafından takip ediliyor.

Çankırı Belediyesi olarak şehrimizde yaşayan tün canlıların koşullarını iyileştirmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; yaşamın önemli bir zinciri olan tüm canlıların bir arada yaşaması dileğiyle…”