Başkan Dinç’ten Gündem Değerlendirmesi

Geri

Başkan Dinç’ten Gündem Değerlendirmesi

14 Aralık 2016

“İnsan haklarının savunuculuğunu yapan, sınırlarını belirleyen Batılı ülkeler, konu ülkemizdeki insan hakları olduğunda maalesef riyakâr ve taraflı tavırlarından vazgeçememektedirler. 15 Temmuz gecesi, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize, Batının dilinden düşürmediği insan haklarımıza darbe yapılmak istenmiş, milletimizin azim ve kararlılığı ile bu oyun bir kez daha bozulmuştur. “Yenilen pehlivan güreşe doymaz.” misali bu hain girişimler, terör örgütlerinin farklı uzantılarıyla da desteklenmeye devam etmektedir. Son olarak İstanbul’da haince peş peşe patlatılan iki bomba sonucu yine birçok evladımız şehit olurken birçoğu da ağır yaralandı. Bize toplu ölümler yaşatan, ocaklarımıza ateşler düşürenleri ne insanlık ne de Allah affedecektir. 

Hakikat şudur ki; Batı, bizden gördüğü medeniyeti sadece kendisi ve kendisi gibi olanlar için geliştirmiştir.  İnsan haklarının yürütülmesinde, korunmasında ve uygulanmasında her zaman öncü ve savunucu olurken bu konuda gösterdiğimiz hassasiyetlerimizle de öncelikle Batılı ülkeler olmak üzere tüm insanlığa örnek olmaya devam edeceğiz. 

Ülkemizin varlığına kast etmeye çalışanları, ülkemiz üzerinde hain hesapları olanları, anaların, eşlerin, küçücük çocukların gözyaşlarına aldırmadan masum insanların canına kıyanları, ülkemin ve milletimin birliğine, dirliğine, kardeşliğine ve güvenliğine göz dikenleri, kısacası; kılıktan kılığa girse de, isimleri farklı farklı da olsa hain hedeflerine ulaşmak için şiddetin her türlüsüne başvuran alçak ve kalleş TERÖRÜ LANETLİYORUZ. 

İstanbul Dolmabahçe'deki Beşiktaş Vodafone Arena'nın yanında ve Maçka Parkı'nda Çevik Kuvvetimizi ve vatandaşlarımızı hedef alan iki terör saldırısında şehit düşen vatandaşlarımıza ve Ortalı hemşerimiz Özel Harekât Polisi Hasan Bilgin’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.”