Başkan Dinç’ten Eğitime Farklı Bakış

Geri

Başkan Dinç’ten Eğitime Farklı Bakış

2 Haziran 2015


Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Her Yıl Her Okula Bir Proje kapsamında tefrişatı tamamlanan Fen laboratuarlarını yerinde inceledi.

Mehmetçik İlkokulu ve Esentepe 30 Ağustos Ortaokulu’na Belediye tarafından yaptırılan Fen laboratuarlarının ilk misafiri Başkan Dinç oldu. Tefrişatı tamamlanan laboratuarları incelemek için okulları ziyaret eden Dinç, kendi çocukluklarında olmayan birçok imkânı yeni nesle sunmak için tüm gayretleri ile çalıştıklarını belirtti. Uçak-Tren –Gemi ve Z kütüphaneleri yaparak farklı formlardaki kütüphaneleri, Fen ve Bilgisayar Laboratuarları, okul bahçelerine farklı şekillerde oyun boyamaları, trafik eğitim pistleri, okullara kazandırılan ve çocukların sosyal etkinlikleri için özel bir mekân olabilecek çok amaçlı salonlarla çocukların dikkatlerini çekmeye çalıştıklarını belirten Dinç, “Televizyon ve bilgisayar oyunları başından ayrılamayan, oyun üretme ve düşünme yetisi uyuşturulmuş bir nesil istemiyoruz. Bir toplumun ilerlemesini istemiyorsanız o toplumun gelecek vaat eden nesillerini dikkatlerini çekecek şeylerle uyutmanız ve uyuşturmanızla daha kolay hale geliyor. Belediye Başkanı olarak duyarsızlaşmış, saldırganlaşmış, kendi değerlerini unutmuş, uyutulan ve uyuşturulan beyinleri büyük bir tehlike olarak görmekteyim. Bu yüzden nitelikli insan yetiştirmek öncelimizdir düşüncesi ile çıktığımız yolda; eğitim çalışmalarına tüm imkânlarımızı zorlayarak verdiğimiz desteklerin tabanında işte bu oyunu bozmak yatmaktadır. Çocuklarımızı kendi değerlerine bağlı, ecdadının izinde ve görgüsünde bir nesil yetiştirmek için çocuklarımızı öncelikle kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Onları bu dünyanın karanlık yüzünden koruyabilmenin tek yolu da yavrularımızı onlara fayda sağlayacak daha dikkat çekici ve ilginç bilim ve teknoloji ile buluşturmaktır. Biz, çocuklarımızın geleceğe doğru yürüyecekleri yolda dikenler değil çiçekler olsun istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fen Laboratuarları, önümüzdeki günlerde düzenlenen törenle yeni eğitim ve öğretim yılında çocukların hizmetine açılacak.