Başkan Dinç’ten Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Mesaj

Geri

Başkan Dinç’ten Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Mesaj

14 Mart 2016

Dinç, mesajına şu ifadeler ile devam etti: 

“ ‘Kadın olmayı’ üzerine yüklenen katı kalıplar ile ağır bir pranga haline getiren anlayış yüzünden kadınlar, sırf cinsiyetlerinden ötürü dünyanın birçok yerinde dezavantajlı grup olarak etiketlenmiş ve eşit olabilmek adına hep mücadele vermiştir. Kadın olmak, ayrıcalıktan çıkmış; dört duvar arasında toplumdan ayrı tutulan bir kesim olmuştur.  Kadınların toplumsal açıdan önemi ve hayat standartlarının yükseltilmesi öncelikle insanların eşitliği açısından önemlidir. Dünyadaki en önemli ve büyük değişimlerin kadın eli ile olduğunu düşünürsek özellikle Çankırı’da yaşayan kadınlarımızın üretken, başarılı, aydın, öz güvenli, kendine yeten ve kendini yetiştiren eğitimli bireyler olabilmesi adına, değerlerine bağlı güçlü bir toplumun devamlılığı için hepimize önemli görevler düşmektedir.”

 

“Çankırı’yı Kadın Dostu Bir Kent Yapmaya Çalışıyoruz” 

Başkan Dinç, Çankırı’da yaşayan kadınlar için, kendi ölçeğindeki diğer yerel yönetimlere örnek teşkil edecek önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek Çankırı’yı kadın dostu bir kent yapmaya çalıştıklarını söyledi. Dinç; 

“Biz belediye yönetimi olarak şehrimizde yaşayan kadınlar için imkânlarımızı seferber etmekten çekinmiyoruz. Kurduğumuz Hanım Lokalleri, Kadın Eğitim Kültür Merkezleri,  Kadın İstihdam Merkezi, Üniversiteli Kız Öğrenciler Koordinasyon Merkezi bunun en haklı ispatıdır. Kadınlar, bu mekânlarla sosyal hayatın içerisinde kendilerini ifade edebilme şansını yakalamış, toplumsal kaynaşma, dayanışma ve bütünleşmeyi yaşamışlardır. Çankırı’da yaşayan hanımefendilere sunduğumuz imkân; sosyalleşmenin yanı sıra hayat boyu eğitim anlayışıdır. Bu şehrin hanımefendilerini hak ettikleri değere kavuşturmak için çok çalıştık ve çalışıyoruz da. Onlar da kendileri için gösterdiğimiz gayretin, yaptığımız yatırımların ve hizmetlerin farkındalığı ile görevimiz süresince en büyük destekçilerimiz olmuştur.  

Kadın potansiyeli, göz ardı edilemeyecek bir güçtür. Kadın, bulunduğu yeri güzelleştirir, değiştirir, özgürleştirir ve geliştirir. Bu yüzden; şehrimizin geleceğine yönelik planlamalarını, Çankırı’da yaşayan hanımefendilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yapılandırıyoruz. Kadınların bir araya gelebilecekleri mekânlar, çocukları ile zaman geçirebilecekleri park alanları, iyileştirilmiş ve aydınlatılmış sokaklar, temiz, konforlu ve güvenli belediye otobüsleri, yenilenen kaldırımlar, engelliler ve bebek arabaları için yapılan geçiş noktaları, bilgi ve beceri kursları, kişisel gelişim seminerleri gibi birçok örnek çalışma ile Çankırı’yı kadın dostu bir kent yapmaya çalışıyoruz. Çankırı’da yaşayan kadınlar, yerel yönetimde ve günlük yaşamda aktif bir rol almaktadır. Bu şehrin hanımlarının kadın olmayı ayrıcalık olarak görmeleri bizi mutlu ediyor. Onlar, bu şehrin mutlu kadınları… Bu şehre, bu ülkeye ve bu dünyaya can veren tüm kadınların ve kadın çalışanlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”ifadelerine yer verdi.