Başkan Dinç’ten Çankırı İtfaiyesi’ne Teşekkür Ziyareti

Geri

Başkan Dinç’ten Çankırı İtfaiyesi’ne Teşekkür Ziyareti

25 Aralık 2015

Geçtiğimiz günlerde Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bulunan et entegre tesisinin beyaz et ve sevkiyat bölümünde çıkan yangının büyüyerek kontrolünün zorlaşması üzerine Çankırı Belediyesi’nden de yardım istenmişti. 18 personel, 3 adet su tankı, 1 adet yangın söndürme arazözü ile Çankırı İtfaiyesi’nin de seferber olduğu yangın,  yaklaşık 28 saat sonra söndürüldü. 

Başkan Dinç, “Valimiz Sayın Vahdettin Özcan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  yetkilileri ve ilgili birimlerden itfaiyemizin başarısı ile ilgili güzel ve övgü dolu sözler duyduk. Çerkeş ilçemizde çıkan yangında mal kaybının fazlaca olmasına rağmen can kaybının olmaması sevindiricidir. Herkese geçmiş olsun, umarım böyle olaylar tekrarlanmaz. Büyük bir özveri ile yangına müdahale eden tüm ekiplere başarılı çalışmalarından dolayı Çankırı halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum.” diyerek Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci ve itfaiye erlerini tek tek tebrik etti.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, “Yangın, 12 bin metrekarelik bir alanın orta kısmında bulunan paketleme bölümünde çıkarken, Çankırı İtfaiyemizin ve takviye ekiplerin de müdahalesi sayesinde yangın, tesisin güney bölümünde bulunan amonyak tankları ile kuzey bölümünde bulunan idari ofislere sıçramadan kontrol altına alındı. Olay yerine geldiğimizden itibaren komuta Çankırı İtfaiyesi’ne geçti. Tüm ekipler koordineli bir çalışma sergiledik. Başkanımız Sayın İrfan Dinç’in donanımımıza ve eğitimlerimize gösterdiği titizlik, çağını yakalamış bir itfaiyecilik anlayışı, Çerkeş’te çıkan dev yangında bu işin ne kadar ciddiye alınması gerektiğini herkese bir kez daha gösterdi. Müdahalede bulunan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyor, Başkanımıza da donanımlı bir itfaiyecilik yaklaşımından dolayı huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Dinç, Çankırı İtfaiyesi’nin Çerkeş ilçesinde çıkan büyük yangında gösterdiği disiplinli ve üstün performanslı çalışmalarından dolayı İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci’ye plaket takdim etti.