Başkan Dinç’ten 18 Mart Çanakkale Şehitlerini 101. Yılında Anma Mesajı

Geri

Başkan Dinç’ten 18 Mart Çanakkale Şehitlerini 101. Yılında Anma Mesajı

22 Mart 2016

“Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize bıraktığı en güzel miras Çanakkale ruhudur. Bu ruh, bizde var olduğu sürece, hiçbir gücün sırtımızı yere getirmesi mümkün olmayacaktır. Bu, öyle bir ruhtur ki; dirilişin, yokluktan var olmanın diğer adıdır. Sıra dağlar gibi, elif gibi dimdik duran birçok askerimizi, okumuş evlatlarımızı ve fedakâr kadınlarımızı içinde barındıran; vatan, millet aşkı, bağımsızlık sevdası ve kardeşlik ruhudur. Ecdadın, “Ben” yerine “biz” olarak hareket ettiği andır.  İşte bu ruh, özellikle son dönemde yaşadığımız hain, kalleş saldırıları da düşünürsek, modern çağın insanına referans olmalıdır. Yüreğimizdeki Çanakkale ruhunu yeniden dirilterek kardeşlik duygularımızı, bir ve beraber olma heyecanını en üst seviyede yaşatmalıyız. Çankırılıların bu ruhu yaşatacak kadınlara, erkeklere, çocuklara ve gençlere sahip olduğuna hiç kuşku yoktur. 

Herkes iyi bilmelidir ki; aziz şehitlerimizin kanları ile suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 

Maddi imkânsızlıklara rağmen inanç ve yürekle kazanılan bu azmin mücadelesinde; dünyaya insanlık dersi veren, vatan aşkını öğreten, millet olabilmeyi en iyi şekilde gösteren eşsiz kahramanlarımızı bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah'tan rahmet diliyorum. 

Ruhları şad olsun.”