Başkan Dinç’ten 100. Yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı

Geri

Başkan Dinç’ten 100. Yılında 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı

19 Mart 2015

Belediye Başkanı İrfan Dinç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Çanakkale'de tarihin yeniden yazıldığını ifade eden Dinç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Toprak, namus, vatan uğruna Allah edaları ile göğsünü siper eden aziz şehitlerimizin yegâne mirasıdır Çanakkale. Sarsılmaz imanları ile Allah davasıdır, dünya tarihini değiştiren azmin mücadelesidir, eşi benzeri olmayan asırlık bir destandır, yaşanmamış onca güzel düşlere meydan okurcasına gözlerini kırpmadan ölüme gitmektir gencecik bedeni ile… Bir olma zamanıdır Çanakkale, kendilerini öldürmeye gelenlere kucak açmak, toprağı kanın ile sulayıp bir bayrağa alını çalmak ve Kelime-i Şahadet getirip tatlı bir tebessümle Azrail'e bakmaktır Çanakkale…

Bir asır önce yeniden dirilişin adı Çanakkale ruhunun hepimizin içinde yaşaması duyguları ile kısacık ömürlerine dünya tarihinin kocaman mücadelesini sığdırmış eşsiz kahramanlarımızın huzurunda minnet ve şükran ile eğiliyorum.

Ruhları şad olsun.”