Başkan Dinç’in Mektubu Türkmen Mücahit’e Emanet

Geri

Başkan Dinç’in Mektubu Türkmen Mücahit’e Emanet

7 Aralık 2015

"Sevgili Türkmen Kardeşim,

Ortak değerlere sahip bir milletin farklı coğrafyalarda yaşayan fertleri olarak aradaki mesafeler uzak olsa da kalplerimiz birdir.

Aynı boyun, aynı soyun devamı olan akrabalarımız olarak sizlerin, şu an içinde bulunduğu zor şartlar bizleri derinden üzmektedir. Oradaki kaos ortamında, havadan ve karadan maruz kaldığınız saldırılar karşısında vermiş olduğunuz kahramanca mücadele her türlü takdire şayandır. Bu şanlı mücadeleniz karşısında devletimiz, hükümetimiz dahili ve harici düşmanlarımızın engelleme çabalarına rağmen sizlere destek olmak için elinden geleni yapmaktadır. Bizler de Çankırılılar olarak dualarımızı ve zengininden fakirine, yaşlısından engellisine hemşehrilerimizin gönlünden kopan insani yardım malzemelerini sizlere gönderiyoruz. İhtiyaçların bildirilmesi halinde çok daha fazlasını sizlere ulaştırabiliriz.

Bu zor günler yüce rabbimin yardımıyla aşılacak, et tırnaktan kopmayacak, duygularımız, değerlerimiz kardeşliğimiz ebediyyen yaşayacaktır.

Bizler buna yürekten inanıyoruz. 

Allah yar ve yardımcınız olsun."

 

                                                                                              İrfan DİNÇ

                                                                                  Çankırı Belediye Başkanı

 

 

ZARİFE ANNE DUYGULANDIRDI

Bayır Bucak Türkmenlerinden 63 yaşındaki  5 erkek çocuk annesi Zarife Karaali, doktor olan oğlu Nebil'i 2012 yılında 22 Temmuz da şehit vermiş, 3 oğlu halen cephede savaşan yaralı bir o kadar da gururlu bir anne. Savaş sırasında psikolojik travma yaşayan 4 yaşındaki torununu tedavi ettirmek üzere Türk tarafına geçen Zarife anne "Bu savaş sırasında ailenizden zarar gören oldu mu?" sorusuna "Elhamdülillah, çok şükür oldu. 2012 yılında doktor olan oğlum Nebil'i şehit verdim. Şu an 3 oğlum Bayır Bucak'ta cephede savaşıyor. Torunum aklını yitirmiş durumda,tedavi görüyor. Derdimiz çok elhamdülillah, buna da şükür" cevabı yürekleri dağladı.
Belediye Başkanı İrfan Dinç'in ve Çankırılılar'ın selamlarını ileten Çankırı heyetine de yardımlar için şükranlarını sundu.