Başkan Dinç’in Kurban Bayramı Mesajı

Geri

Başkan Dinç’in Kurban Bayramı Mesajı

7 Ekim 2015

Mesajında birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve barış vurgusu da yapan Dinç, zor zamanların ancak ve ancak bu bağların kuvvetlendirilmesi ile aşılacağını ifade etti. Dinç, mesajına şu ifadeler ile devam etti:

 “Ülkemizin zor bir sınavdan geçtiği bu günlerde herkes için daha çok barış, daha çok kardeşlik istiyoruz. Bu topraklara ait insanların bugün sergileyecekleri tavır,  gelecekte mirasımızı taşıyacak çocuklarımızın da kaderini belirleyecek. Hangi vatan, hangi millet, çocuklarına barış, sevgi ve huzur yerine silah sesleri bırakmak ister! Dünyayı tetiğe basarak, kurşunu sıkarak kurtaramayız. Dünyayı sadece gelecek nesillerimize öğreteceğimiz sevgi ile kurtarabiliriz. Sevginin yerini ne zaman kin, nefret, ihtiras ve hırs alırsa işte o zaman güneş o ülkenin çocuklarının üzerine bir daha doğmaz. Biz, Türk milleti olarak güneşin üzerimizden gitmemesi için ecdadımızın bize öğrettiği ve tüm dünyaya gösterdiği şekilde birbirimize kardeşlik, birlik, beraberlik duyguları ile sıkı skıya kenetleniriz ve kenetleneceğimiz de muhakkaktır. Tarihi boyunca bağımsız ve özgür yaşamış bir millet olarak; bu durumun hiç bir koşulda değiştirilemeyeceği gerçeğini tüm dünya insanlığı idrak etmelidir. Son dönemde yaşadığımız sıkıntılara göstereceğimiz sağduyu ve akl-ı selim tavır, bizi daha da aydınlık günlere ulaştıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerim ile Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa sevgi, saygı, barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”