Başkan Dinç'in İstanbul'da Yüzü Ağardı

Geri

Başkan Dinç'in İstanbul'da Yüzü Ağardı

23 Kasım 2012

Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, İstanbul’da düzenlenen Türk Halk Müziği solist, solo çalgı ve çalgılarla toplu icra grup yarışmasından bol ödülle dönünce Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten de bol övgü aldı.

Her yıl farklı bir yerde kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlar arasında düzenlenen yarışmada bu yıl farklı illerden sekiz grup yarıştı. Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, sergilediği başarılı performanslarla yarışmanın kendinden en çok söz ettiren grubu oldu.

Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, toplu icra dalında birinci olurken grup üyelerinden Eda Güngörcü solo ses birincisi, Ali Kemal Çakır solo ses ikincisi ve Alper Börekçi de solo çalgı birincisi olarak Antalya’da yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

Memlekete büyük bir sevinçle dönen grupla bir araya gelen Belediye Başkanı İrfan Dinç “Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğumuz, bizi her zaman çok iyi temsil etti ve iyi noktalara taşıdı. Bu sene de bu geleneği bozmadılar ve bizi gururlandırdılar. Bu vesileyle emeği geçen herkese ve çocuklarını böylesi değerli etkinliklere yönlendirdikleri için velilere çok teşekkür ediyorum. Gençlerimizin kendilerini kötü alışkanlıklarla değil yeteneklerini özümseyecekleri aktivitelerle ifade edebilmeleri, kazanmalarını istediğimiz bir bilinç. Bunun dışında Türk Halk Müziği alanında yeni yetenekler kazandırdığımızı düşünüyorum. Mutluyuz, gururluyuz.” dedi.

Performanslarıyla göz dolduran Çankırı Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, geçen yıl Nevşehir’de yapılan finallerde de Türkiye 3.sü olmuştu.