Başkan Dinç’in Bir Hayali Daha Gerçek Oluyor

Geri

Başkan Dinç’in Bir Hayali Daha Gerçek Oluyor

1 Aralık 2016

Çankırı Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren teknik birimleri Fidanlık Mevkii ile Kirazlı Dere arasındaki yeni asfalt şantiye alanında toplamak için çalışmalar başladı. 

Kendi asfaltını üretmek için yeni asfalt şantiyesinin yapımını yaz dönemi başında tamamlayan Çankırı Belediyesi, şimdi de Belediye birimlerini asfalt şantiyesinde tek çatı altında toplama için düğmeye bastı.

Geçtiğimiz yıl Belediye Başkanı İrfan Dinç’in gayretleri ile belediyeye kazandırılan 26 dönüm tapulu arsa üzerine makine parkı atölyeleri, idari bina inşaatı ve çevre duvarı yapımı başladı. Alandaki çalışmaların tamamlanmasının ardından atölyeleri Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü kullanacak. 

Ayrıca Milli Emlak Müdürlüğü’nden tahsis edilmesi için çalışmaları başlatılan yaklaşık 30 dönüm arsa içerisinde ise ilerleyen dönemde Belediyenin teknik birimlerinin de aynı alana taşınması hedefleniyor. Proje kapsamında; yeni asfalt şantiyesi alanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tek çatı altında bir araya getirilecek. Teknik birimlerin aynı alanda toplanması birimler arası koordinasyonun daha iyi sağlanması ve enerji tasarrufu hedeflenirken iş gücü kaybı da önlenecek. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediyenin teknik birimlerini bir araya toplama projesinin 5 yıllık bir geçmişinin olduğunu belirterek “Teknik birimlerimizin şehrin farklı noktalarında konuşlandırılması hem kaynak israfı hem de verimlilik açısından uygun değildi. Daha önce Yapraklı Yolu üzerine 40 bin metrekarelik alanda düşündüğümüz proje alanın Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca fosil yatağı olduğu gerekçesi ile tescillenmesi üzerine iptal oldu. Birçok proje için yaşadığımız arazi sıkıntısı bu proje için de geçerliydi. Belediyemize kazandırdığımız 26 dönümlük arazinin üst kısmında Milli Emlak’tan tahsis çalışmalarını başlattığımız alanla birlikte toplam 60 dönümlük bir alana sahip olacağız. Böylece bu alanda belediyenin teknik birimlerini bir araya toplayıp şehir ve belediye için bir hayalimizi daha gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.