Başkan Dinç’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Geri

Başkan Dinç’in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

10 Ocak 2017

“Kurtuluş Savaşı mücadelesinin ilk kıvılcımını çakarak bir Türk direnişi başlatan şehit Gazeteci Hasan Tahsin nezdinde tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. 

Bir ülkedeki demokrasinin gelişmesinin önünü açan, olayları dürüst bir şekilde kamuya aktaran, halkı yönlendirmede 4. büyük güce sahip olan ve dolayısı ile büyük görev ve sorumlulukları üzerinde taşıyan gazetecilik mesleğinin önemi tartışılmazdır. Özellikle 15 Temmuz vatana ihanet girişimi sürecinin dönüm noktalarından bir tanesi de bir medya çalışanının cep telefonu ile Cumhurbaşkanımıza bağlanarak halkı meydanlara davet etme çağrısı olmuştur. Medya, her uzvu ile insanlara haber ve bilgi akışı sağlamada çok yönlü bir misyonu üstlenmektedir. Gazetecilerimiz 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasinin en güçlü seslerinden biri olmuştur. 

Savaş ortamında herkes kendini koruyacak bir yer ararken savaşın tam ortasına doğru koşandır gazeteci. Kendinden önce hep başkalarının haklarını korumak için koşar. Acıyı, ölümü, açlığı, susuzluğu ve inadına dercesine tüm mutluluğu dünyaya duyurandır gazeteci. Bulundukları bölgenin gözü, sesi, kulağıdır. Öyle bir meslektir ki; ne yeri bellidir, ne zamanı ne de tatili. Fedakârdır, cefakârdır gazeteci.  Ekmeği erdem, suyu doğruluk, tuzu ise özgürlüktür.  Hayatın güzelliklerini de acılarını da bizlere etik bir çerçevede ulaştırarak zamanı anlamamızı, dünyayı daha doğru algılamamızı sağlayan bu mesleğin değerli mensuplarını kutluyorum. Evrensel meslek ilkeleri çerçevesinde mesleğini özgür, ahlaklı ve ilkeli bir şekilde gerçekleştiren her gazeteci ülkemize bir değerdir. Halkımızın doğru haber alma ve bilgilendirme özgürlüğüne katkı sağlayan tüm gazetecilerimize görevlerinde başarılar diliyor ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 56. yılında çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği bir sene temenni ediyorum.”