Başkan Dinç Kütüphaneler Haftası'nın 52. Yılını Kutladı

Geri

Başkan Dinç Kütüphaneler Haftası'nın 52. Yılını Kutladı

28 Mart 2016

“Kütüphaneler; insanı eğitir, geliştirir ve özgürleştirir. Bilginin paylaşılması, yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından kütüphanelerin varlığı büyük önem taşımaktadır. Kitaplar, bireyin hayatına katacağı değer, kazandıracağı yeni bakış açısı ile dünyayı doğru algılamak için okuyucuya fırsat verir. Farklı medeniyetler, başka hayatlar, görmediğimiz yerler, yaşamadığımız bir kültür, tarih ve sanat öğretir. İşte kütüphaneler, hayatları küçük küçük içerisinde barındıran kitapların korunduğu, kapısının herkese açık olduğu kocaman bir evdir. Eğitimdeki küçücük eksiklikler bile giderilinceye kadar canla başla gerçekleştirdiğimiz eğitime destek çalışmalarımızın ilk basamağı olan farklı formlardaki kütüphaneler ve okullara kazandırdığımız Z Kütüphaneler, bu evin önemli bir parçasını oluşturmaktadır. Eğitimdeki eksikliklerimizi gidermek adına bu ülkede yaşayan her ferdin sorumluluğu vardır. Biz, 12 yıldır üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya hazırız. Açtığımız kütüphaneler ile çocukları kitaplara yakınlaştırmayı ve okumayı sevdirmeyi amaçladık. Fiziki yapısı, teknolojik yenilikleri, yeterli ve kaliteli konumu ile çocuklarımıza okumayı daha da cazip hale getirdik. Okullarımıza açtığımız Z Kütüphanelerde öğrenciler kuyruk oluşturuyor ve kitap okuma aktivitelerine aileleri ile birlikte katılıyor. Kısaca, Çankırı’da yaşayan çocuklar, kitap okumanın tadına varıyor.

Şehrimizin farklı noktalarına kurduğumuz Uçak ve Tren Kütüphanelerimizin açılışı yakın zamanda gerçekleşecek.  Gemi Kütüphane için de çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Dikkat çekici tasarımları ile Çankırılıların hizmetine açacağımız Uçak-Tren-Gemi Kütüphaneleri ile ilime ışık tutacağız. Özellikle geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalar, Türkiye’ye örnek teşkil eden çalışmalar olmuş ve takdir toplamıştır. 

Bu şehrin Belediye Başkanı olarak duyarsızlaşmış, saldırganlaşmış, kendi değerlerini unutmuş, uyutulan ve uyuşturulan beyinleri büyük bir tehlike olarak görmekteyim. Eğitim çalışmalarına tüm imkânlarımızı zorlayarak verdiğimiz desteklerin tabanında işte bu oyunu bozmak yatmaktadır. Çocuklarımızı kendi değerlerine bağlı, ecdadının izinde ve görgüsünde bir nesil olarak yetiştirmek için öncelikle kötü alışkanlıklardan uzak tutmalıyız. Onları bu dünyanın karanlık yüzünden koruyabilmenin tek yolu da yavrularımızı onlara fayda sağlayacak kitaplar, bilim ve teknoloji ile buluşturmaktır. Biz, çocuklarımızın geleceğe doğru yürüyecekleri yolda dikenler değil çiçekler olsun istiyoruz. Onları cehaletten uzak tutacak en önemli gücün kitaplar olduğunun farkındayız. Bu yüzden “Nitelikli insan yetiştirmek önceliğimizdir.” düsturu ile hareket etmeye devam edeceğiz.  

Kütüphaneler Haftası’nın 52. yılında kütüphanecilerimize başarılar diler ve tüm öğrencilerimizin kitaplara ve kütüphanelere ilgisinin her geçen gün artarak okuma sevdalısı bir nesil yetişmesini temenni ederim.”