Başkan Dinç, Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyasını Aldı

Geri

Başkan Dinç, Kore Gazisi Babasının Övünç Madalyasını Aldı

2 Aralık 2015

Çankırılı Kore Gazilerine heykel, Kore Devlet Madalyası ve Savaşa Katılma Belgesi’nin verildiği törende; 2010 yılında hayatını kaybeden Kore Gazisi Mevlüt Dinç’in madalyası da oğlu İrfan Dinç’e takdim edildi. Güney Kore Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Kurmay Albay Jooseong Han tarafından sunulan övünç madalyası karşısında Başkan Dinç,  duygu dolu anlar yaşadı.  Konuşmasını Yahya Kemal Beyatlı’nın “Akıncılar” şiiri ile başlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kore Savaşı anıları ile büyüyen bir çocuk olduğunu söyleyerek “Evdeki hayatımız Kore Savaşı’nın tekrarı gibiydi. İsmimi bile dönemin Kuvvet Komutanlarından İrfan Tansel Paşa’dan aldım ben.  Rahmetli babam asker olmamı çok istedi ama nasip değilmiş. ” dedi. Savunma Ataşesi Han’ın “Kore Halkı Türk askerini ve gücünü hiç unutmadı, unutmayacak da…” sözleri yürekleri ısıttı.

Düzenlenen tören için Çankırı Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Çelik’e teşekkür eden Dinç, gazilerin emirlerine cevap vermenin, hizmetlerine koşmanın kendileri için onur olduğunu belirtti.

 

Dinç’ten Gündem Değerlendirmesi

Mazimizin kahramanlık destanları ile dolu olduğunu söyleyen Dinç, gündeme ait açıklamalarda da bulundu. “Gerçek Müslüman da biziz, vatansever de…” diyen Dinç, T.C. Devleti’nin mafya ve terör devletlerine boynunu eğerek alçalmayacağını kaydetti. Dinç, Çanakkale’de verilen mücadeleyi de örnek göstererek“ Çanakkale’de bir Seyit Onbaşı hepsine yetmişti. Biz kimseyi sırtından bıçaklamayız. Ama kimse, sırtını topraklarımıza yaslamayacak… Biz, yeter ki onurumuzu, sadakatimizi, şerefimizi hiçbir zaman peşkeş çekmeyelim. Bizim kararlı ve onurlu duruşumuz milletimizin yararına olacaktır. ” ifadelerini kullandı.