Başkan Dinç, Japon Kardeşini Uğurladı

Geri

Başkan Dinç, Japon Kardeşini Uğurladı

25 Aralık 2017

Sumitomo Rubber Industries Çankırı CEO’su Norifumi Fujimoto, Başkan Dinç’e veda ziyaretinde bulundu. Japonya’daki en büyük lastik fabrikasının üst düzey yöneticisini şehrimize göndererek fabrikanın tüm sitemini kurmasının ardından Japonya’ya dönmesi gereken Fujimoto’nun gitmesinden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu belirten Dinç, “ Mesafelerin hiçbir önemi yok, kalplerimiz bir olsun yeter ki. Bu kardeşlik bağının üzerinde bir şey yok. Benim Japonya’da, sizin de Çankırı’da bir eviniz ve kardeşiniz var.” dedi.

Fujimoto da “Aynı dünyadayız, aynı aya bakıyoruz. Mesafeler artmış olabilir, ama kardeşliğimiz de artarak katlanacak.” şeklinde konuştu. Son zamanlarda çalışanlar ile ilgili sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Fujimoto, “Çok sevdiğim Çankırı için hep iyi şeyler yapmaya çalıştık. Bu süreçten sonra herhangi bir problem yaşanmaması için uğraşacağız. Bu sorunların üstesinden tevekkül ederek geliyorum.” ifadelerini kullanarak “Bu şirket Çankırı için çok önemli, sizden en büyük isteğim elinizi ve desteğinizi bu şirketin üzerinden çekmemeniz.” dedi.

Çankırı’nın Japon dostlarını çok sevdiğini söyleyen Dinç, “Kardeşimizin bize emanetine kendi çocuğumuz gibi bakarız. Gözünüz arkada kalmasın.” dedi. Dinç, Japon kardeşine Çankırı hatırası olarak kaya tuzundan yapılmış lamba hediye etti.