Başkan Dinç, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümünü Kutladı

Geri

Başkan Dinç, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. Yıldönümünü Kutladı

19 Mart 2015

“ Her metrekaresinin işgal altında kaldığı, nice ihanetlerin görüldüğü ve nice kanların döküldüğü bu kutsal topraklar için, bölünemeyecek birliğimiz ve dirliğimiz için yazılan İstiklal Marşımız, sadece maneviyatı ile değil, söz ve şiir kalitesi bakımından da üstün ve zengin manalarla yüklüdür.  Marşımız, istiklalini kurtarmak zorunda kalan bir milletin Dünya’daki son ışık sönene kadar vereceği var oluş mücadelesinin en önemli ispatıdır.

Milli duygularımızı, Türk milletinin zaferlerle dolu tarihini, şanlı bayrağını her daim hatırlatan ve bu değerlerimizin dimdik ayakta durduğunu gösteren İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinden itibaren gelecekte de ülkemizin dört bir yanında büyük bir coşku ile okunarak tüm dünyada yankılanması dileğiyle…

Bu duygu ve düşüncelerle;  İstiklal Marş'ımızın kabulünün 94. yıl dönümünü kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını ve tüm dünyaya ölümsüz dizelerle seslenen İstiklal Marşı’nın unutulmaz şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyor ve İstiklal Marşı’nı yazan bu ruhun fikirlerinin neslimiz boyunca taze kalmasını temenni ediyorum.”