Başkan Dinç Gençlik Hareketini Çankırı’dan Başlatıyor

Geri

Başkan Dinç Gençlik Hareketini Çankırı’dan Başlatıyor

25 Aralık 2015

Proje kapsamında Türkiye’deki vakıf ve devlet üniversiteleri ile ortak etkinlikler düzenleyecek olan Çankırı Belediyesi, bu sayede Çankırı’nın sosyo-kültürel, tarih ve turizm potansiyelini üniversiteli gençlere ve şehirlere aktaracak. 

“Çankırı Belediyesi Türkiye Üniversitesi Projesi”nin tanıtımı ise Kültür ve Gençlik Buluşması adı altında bir konser ile yapılacak. 25 Aralık 2015 Cuma günü saat 18.00’de Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek tanıtım gecesine İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi de katılarak destek verecek. 

Proje hakkında demeç veren Belediye Başkanı İrfan Dinç, genç arkadaşlardan oluşan bir ekip ile projeyi geliştirdiklerini belirterek amaçlarının Belediye ve üniversite iş birliğini sağlamak olduğunu kaydetti. Dinç, gençliğin kişisel ve sosyal gelişimini destekleyecek etkinliklere, gençlerin karar alma sürecinde yerel yönetimler ile koordineli çalışmasına ve onların sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını sağlamaya çalıştıklarını belirterek proje kapsamında örnek olacak birçok faaliyete imza atacaklarını ifade etti. 

Dinç, ayrıca, yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini hedefleyen projelerin en büyük destekçisi olduğunu da yineledi.