Başkan DİNÇ: “Esentepe Köy Değil, Mahalledir”

Geri

Başkan DİNÇ: “Esentepe Köy Değil, Mahalledir”

6 Ekim 2012

BAŞKAN DİNÇ: “ESENTEPE KÖY DEĞİL, MAHALLEDİR” 

 MUAMMER GÖKÇE: “Sayın Başkanım Su Gibi Ömrünüz Olsun, Su Gibi Aziz Olasın” 

Çankırı Belediyesinin “Muhabbet Buluşmaları”  adı altında tertiplediği mahalle toplantılarının bu seferki adresi Esentepe idi. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Esentepe Mahallesinde gerçekleştirdiği mahalle toplantısına “ Beyin Takımım” dediği çok kalabalık bir ekiple katıldı. Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, Teknik Kadro ile Merkez, Lokal ve belediye’ye bağlı diğer kuruluş sorumlularının hazır bulunduğu toplantıda, Esentepe halkının birebir muhatap olacağı bütün yetkililer oradaydı. 

Toplantıdan önce son dönemlerde Esentepe mahallesine yapılan yatırımlardan dolayı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar, Başkan Yardımcıları Mithat Kılıç ve Arif Çiyan’a, Esentepe Mahallesi Muhtarı Muammer Gökçe ve heyeti tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi. 

Esentepe Mahallesindeki toplantı diğer mahallelerden farklı bir formatta başladı. Konuşmak için ilk söz bir vatandaşa verildi. 

Açılış konuşmasını yapan mahalle sakinlerinden Celal Karaçoban “Son 5 yıldır Çankırı’mızın ve mahallemizin yüzü gülmeye başladı. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun”diyerek özetledi. 

Yıllardır su sıkıntısı yüzünden perişan olduklarını fakat bu sıkıntının kökten hallolduğunu ifade eden Esentepe Mahallesi Muhtarı Muammer Gökçe: “ Bu gün Esentepe’de müstesna bir gün yaşanıyor. Esentepe’miz için hiçbir fedakârlıktan kaçmayan Belediye Başkanımız İrfan Dinç ve ekibi mahallemize teşrif ettiler bizimle buluştular. Sayın Başkanım, 600 yıllık geçmişi olan ve bu zaman zarfında canımıza tak eden su problemini kökten çözdüğünüz için size ve ekibinize teşekkür ediyorum. Hayati önem arz eden bu hizmetinizi hiçbir zaman unutmayacağız. Başkanım; su gibi ömrünüz olsun, su gibi aziz olasın” dedi.  

Esentepe Mahallesinin Çankırı’da çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Çankırı’ya su getireceğimizi söylediğimizde buna kimse inanmadı ve bizimle dalga geçtiler. Ama çok şükür, rabbimin yardımıyla biz bunu başardık. Bu çerçevede Esentepe’mize de 500 tonluk su deposunu kazandırdık. İki buçuk ay sürecek Esentepe ishale hattı projesini biz 10’günde bitirdik. Tüm Çankırı halkı olmak üzere Esentepe’de yaşayan bütün insanlarımıza sağlıklı su içiriyoruz. Bu sorunu çözmeyi Cenab-ı Allah bize nasip etti. Bundan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyorum. Yine; değerli vatandaşlarım,  eğitime de çok önem veriyoruz. Çankırı’daki ve Esentepe’deki yavrularımızın yüksek mevkilerde olması için Belediye Başkanınız olarak her şeyi yapıyorum, yapmaya da devam edeceğim. Ayrıca Esentepe Kültür Merkezi ile Esentepe Köprüsünün çok kısa zamanda tamamlanacağının müjdesini buradan siz değerli Esentepelilerle paylaşıyorum ” diyerek sözlerini tamamladı. 

Daha sonra söz almak isteyen Esentepe’li bir bayan vatandaş sözüne “köyümüz” diye başlayınca, Başkan Dinç “Esentepe köy değil, mahalledir.” diyerek müdahale etti.

 Söz alan diğer vatandaşların, ufak tefek sıkıntıların dışında genel manada belediyenin yapmış olduğu çalışmalardan  memnun oldukları görüldü.